Skip to content

Dalmacija odsječena zbor bure, u Splitu iščupana stabla

bura maslenica

HAK je jutros izvjestio da je u Gorskome kotaru i Lici, na većini cesta, zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu

U Gorskom kotaru i Lici na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti (zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu).

Trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za navedenu skupinu vozila jedini mogući pravac je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D50 i D27).

S obzirom da i dalje pada snijeg, ponegdje nošen jakim vjetrom HAK savjetuje vozačima da, ukoliko je moguće, odgode putovanja kroz Liku i Gorski kotar. Snijeg otežava promet također u dijelu središnje Hrvatske i u Slavoniji.

Jaka bura je jučer u Splitu nosila stabla i grane, te su oštećena dva osobna automobila i jedan policijski. Bura se nastavila i jutros, no nešto slabija od jučerašnje. (Foto: CROPIX)