Crtani film koji se smatra jednim od najpopularnijim na području bivše Jugoslavije.

cudesna suma

cudesna suma

Čudesna šuma (eng. The Elm-Chanted Forest) je dugometražni crtani film iz 1986. godine snimljen u suradnji između Hrvatske (onda kao dijelom SFRJ) produkcijske kuće Croatia Film i američke Fantasy Forest. Ovaj crtani film se smatra jednim od najpopularnijih na području bivše Jugoslavije

U šumi jednoga dana ispod čarobnoga hrasta zaspi slikar Paleta. Kad se probudi, shvati kako je od hrasta dobio dar da se može sporazumijevati sa životinjama i kistom stvarati čarolije. Šumom inače vlada zli Kaktus Car kojega brine slikarov dolazak jer će, prema proročanstvu, čovjek dokrajčiti vlast kaktusa. Zato šalje dvorskog čarobnjaka Štapića da dovede slikara. Štapić se međutim okreće protiv zlog Kaktus Cara i pridružuje družini koja skriva slikara.

Shvativši da ga je i Štapić izdao, Kaktus Car odluči uništiti šumu ako se slikar ne preda. Međutim, zbog slikarova čarobnog kista propadaju svi pokušaji uništavanja šume. Slikar u razgovoru sa životinjama dolazi do ideje da je Kaktus Car zao jer nikad nije procvjetao. Družina uspijeva ući u Kaktusov dvorac i dati mu čarobni napitak od kojeg je procvjetao i postao dobar. Slikar napušta šumu u kojoj ponovno vladaju sreća i pjesma. Glasovi: Josip Marotti, Ljubo Kapor, Ivo Rogulja (Youtube)

Pogledajte cijeli film: 

{youtube}dLtib6psF1k|500|400|0{/youtube}