Skip to content

Centar za kulturu Čakovec: Program do 17. 03. 2010.

Iz dana u dan
utorak 9.3.
18.00 OBLAČNO S ĆUFTAMA
animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik
20.00 KNJIGA ISKUPLJENJA
akcijska avantura
srijeda 10.3.
nema filmskog programa u dvorani czk
četvrtak 11.3.
19.00 izložbeni prostor
DARKO SAČIĆ – PROZORI
otvorenje izložbe
20.00 Teatar EXIT i Teatar 2000
BALON
Režija: Mislav Brečić
Igraju: Ksenija Marinković, Vilim Matula, Ana Maras, Krešimir Mikić
petak 12.3.
18.00 DAN ZALJUBLJENIH
VALENTINES DAY
romantična komedija
Režija: Garry Marshal
Uloge: Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Alba
20.00 NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
UP IN THE AIR
romantična komedija
Režija: Jason Reitman
Uloge: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick
subota 13.3.
18.00 DAN ZALJUBLJENIH
romantična komedija
20.00 NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
romantična komedija
nedjelja 14.3.
16.00 PRINCEZA I ŽABAC
animirana romantična fantazija sinkronizirana na hrvatski jezik
18.00 DAN ZALJUBLJENIH
romantična komedija
20.00 NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
romantična komedija
ponedjeljak 15.3.
18.00 DAN ZALJUBLJENIH
romantična komedija
20.00 NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
romantična komedija
utorak 16.3.
18.00 DAN ZALJUBLJENIH
romantična komedija
20.00 NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
romantična komedija
srijeda 17.3.
nema filmskog programa u dvorani czk
 
Tribina ČČ
11. ožujka u 20 sati
Teatar EXIT
BALON
Tekst: Mate Matišić
Režija: Mislav Brečić
Igraju: Ksenija Marinković, Vilim Matula, Ana Maras i Krešimir Mikić
 
Predstava nastala u koprodukciji Teatra 2000 i Teatra EXIT
 
Čini se kako je glumac u središtu svakog kazališnog izričaja. Ova predstava istražuje upravo tu navedenu očitost. Matišićev Balon mehanizmom duhovitih zapleta pojačava centralno mjesto glumca te na taj način razotkriva rubne odrednice glumačkog poziva. Nastaje začudna mapa: predgrađa iluzije koju glumac stvara i kojima putuje, vode ga do centra igre i neizbježnog susreta sa samim sobom. Kamo krenuti tada?U tijesnom prostoru vanjskih okolnosti glumac se isprva odaziva zamolbi, a naknadno i prisili društva: on mora stvarati prizore, a iluzije koje pritom nastaju sve više nalikuju životu koji živi, u igri uske zavisnosti i preklapanja, sve do stupnja neodjeljivosti. Unutarnji motiv i društvena funkcija glumca tako mijenjaju mjesta poput uzroka i posljedice gdje snagom uzgona probuđenog osjećanja za dobrobit drugog, izranja Balon.
Mislav Brečić

Trajanje: 90 minuta

PRESS:
Kombinacija komičnosti i crnila koja oduzima dah!
Balon je izuzetno zabavna predstava prepuna crnog humora, živo govori o svakodnevici, kazalištu, umjetnosti, ali i o gubicima koji su tako poražavajuće neizlječivi da možemo samo biti sretni ako nas zaobiđu.Poseban začin je spoj razornog smijeha i gorke, gotovo morbidne emotivnosti –oboje na trenutke gotovo oduzima dah.
Jutarnji list

Iscijeli me pričom!
Vilim Matula bio je sjajan u transformacijama od nervoznog glumca do pripovjedača koji može zaokupiti pozornost Drugoga. No, apsolutno sjajne uloge je ostvario Krešimir Mikić u promjeni nekoliko dramskih identiteta, od zabrinutog supruga, braće blizanaca do odličnog imitatora naslovnog lika iz kultnog Kuma…

Vjesnik

Ali ovom predstavom se zapravo postavlja pitanje – koja je prava vrijednost jednog glumca u našoj zajednici? Može li glumac svojim radom utjecati na posve kritične situacije? Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego da pogledate ovu sjajnu predstavu i nasmijete se prilično nezgodnim situacijama i interpretaciji fantastične četvorke…

Never2much.info

Veliki meštri svih hrvatskih primitivizama!
Dugotrajnim pljeskom pazinska publika je preksinoć nagradila velike meštre hrvatskog glumišta.

Glas Istre

IZLOŽBA

izložbeni prostor czk
četvrtak 11. ožujka u 19 sati – otvorenje izložbe
DARKO SAČIĆ
PROZORI
akril na platnu
Izložbu će otvoriti likovni kritičar Milan Bešlić.
DARKO SAČIĆ, akademski slikar , rođen je 1955.godine u Varaždinu gdje, je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Godine 1974. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj diplomira 1979. u klasi profesora Šime Perića. Postaje član HDLU-a I suradnik Majskorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Od tada do danas, osim što samostalno i skupno izlaže, obavlja i vrlo važne dužnosti u kulturnim djelatnostima grada Varaždina.
Od 1998. godine vlasnik je i voditelj galerije Zlati ajngel u Varaždinu.
Samostalno je izlagao u Varaždinu 1977. (Kazališni klub)1978. (Salon "Meblo")i 1980. godine (Gradska knjižnica i čitaonica),1979. (Galerija "Vladimir Nazor") i 1989. Galerija "Buljat")u Zagrebu, 1989. godine (Galerija "Pedišić") u Zadru, 1990. godine ("Neue Galerie im Alten Rathaus") u Fürstenfeldu (Austrija), te 2008. u Šibeniku (Galerija sv. Krševana). Izlagao je na dvadesetak kolektivnih izložbi od 1976. do 2007. godine.
PREDGOVOR
BOJE SAČIĆEVIH „PROZORA“
Kada je prije dvije godine Darko Sačić u uglednoj šibenskoj Galeriji sv. Krševana novu seriju slika nastalih u istoj 2008. godini promovirao kao ciklus naslovljen „Prozori“ tim činom on nije samo prekinuo višegodišnju „stanku“ u svojoj slikarskoj praksi, već je nanovo, a sada, dakako i drugačije skrenuo pozornost kritike i kulturne javnosti na svoju intrigantnu autorsku osobnost. Riječ je o slikaru koji je u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća samostalnim izložbama, kao i sudjelovanjem na onim zajedničkim, bilo tematskim, problemskim….i sl. u jasnim stilskim koordinatama i prepoznatljivim izražajnim značajkama inaugurirao svoju likovnu poetiku na suvremenoj hrvatskoj likovnoj sceni koju je kritika apostrofirala i visoko vrednovala, a napose, u tada mladom generacijskom kontekstu kojega danas čitamo u reprezentativnom nizu: Švaljek, Vrkljan, Lapuh, Kuliš , Rončević, Jelavić….i dr.
Na ovu činjenicu podsjećamo i u ovoj prigodi kako bismo još jednom rekli da je Darko Sačić slikar čije su se značajke prepoznale već na početku njegove profesionalne slikarske djelatnosti, a koje, unatoč tome što nisu kontinuirano stvarane ništa izgubile na snazi jer su, i nakon relativno duge pauze, upravo na šibenskoj izložbi bljesnule neospornim slikarskim umijećem i svježinom likovne izražajnosti.
Ovaj radikalni slikarski zaokret prema vlastitom slikarskom biću (a ne galerističkom, društvenom, socijalnom i sl.) o kojemu sam tada pisao nastojeći ga naglasiti kao iznimno značajnu odluku za Sačićevo stvaralaštvo, za njegov budući rad, a što se na našu radost potvrdilo i u ovoj novoj seriji bijelih slika koje su – treba li naglasiti? – stvarane odmah poslije ove šibenske izložbe. Dakako, da je jednako tako od naročite važnosti činjenica što je ovom novom serijom slika izbjegnut prekid u atelijerskoj praksi, odnosno, da su nanovo i povezane stvaralačke niti u sve sigurnijem i čvršćem tkanju slikarskog kontinuiteta.
Veći broj slika iz te serije na ovoj izložbi u Čakovcu potvrđuje tezu o značenju kontinuiteta jer znalački nastavljaju započeto i vješto ga produbljuje i u ovim novim radovima u kojima ispisuje njihova likovna polja u suptilnim varijacijama bjeline.I sada bismo, kao i prije dvije godine, postavili isto pitanje: Ne otvara li slikar prozore podsvjesnog i iracionalnog „kadrirajući“ prostor slike istom „ekspozicijom“ (50x70cm) poentirajući njihov beskraj linijskom koncepcijom?Još bismo jednom ponovili da je Sačićevo iskustvo stvarnosti i u ovoj novoj seriji slika prožetih nijansama bjeline još bliže onim slikarskim rješenjima koje minimalističkim sredstvima izražavaju i najdublje egzistencijalističke refleksije. Također, svoje iskustvo stvarnosti autor ne ispisuje samo u rafiniranoj teksturi znalačkim potezima kista u nijansama plave, zelene, crvene, ljubičaste… već ga sada i produbljuje u mističnim bjelinama kao kultivirani likovni zapis egzistencijalističkih tjeskoba i nemira, slutnji i neizvjesnosti, stvarnog i iracionalnog.
Milan Bešlić

FILMSKI PROGRAM

12. – 16. ožujka
NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI
UP IN THE AIR
romantična komedija
Režija: Jason Reitman
Uloge: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick
6 nominacija Oscar uključujući nominaciju za najbolji film, najbolju glavnu mušku ulogu – George Clooney, najbolje sporedne ženske uloge – Vera Farmiga i Ana Kendrick, najbolju režiju, najbolji scenario! Dobitnik nagrade Zlatni globus za najbolji scenarij! Šest nominacija za nagradu Oscar uključujući one za najbolji film, režiju i scenarij!
Clooney glumi Ryana Binghama, korporativnog eksperta koji gotovo non-stop putuje zrakoplovima. Uskoro će upoznati i djevojku svojih snova, koja također voli često putovati avionima. Međutim, sve će to pokvariti Ryanov novi mladi proteže sa svojim potpuno drugačijim poslovnim idejama te narušiti do tada vrlo staložen i sretan Ryanov život
Trajanje: 109 minuta
Preporučamo starijima od 7 godina.
12. – 16. ožujka
DAN ZALJUBLJENIH
VALENTINES DAY
romantična komedija
Režija: Garry Marshall
Uloge: Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Taylor Lautner
Redatelj filma „Zgodna žena“ predstavlja nam svoju novu romantičnu komediju koju sačinjava glumačka postava iz snova: Julia Roberts, Ashton Kutcher, Patrick Dempsey, Shirley MacLaine, Bradley Cooper, Jennifer Garner, Jessica Alba, Anne Hathaway, Jessica Biel, Taylor Lautner, Jamie Foxx, Emma Roberts, Taylor Swift i Queen Latifah samo su neki od desetaka poznatih holivudskih zvijezda koji se pojavljuju u ovoj priči o parovima i samcima u Los Angelesu, a koji se moraju suočiti s pritiscima i očekivanjima nadolazećeg
Trajanje: 120 minuta
Preporučamo starijma od 7 godina.
Dječja tribina nedjeljom
14. ožujka u 16 sati
PRINCEZA I ŽABAC
THE PRINCESS AND THE FROG
animirana obiteljska romantična fantazija
sinkronizirana na hrvatski jezik!
Režija: Ron Clements, John Musker
Bajka o princezi, poljupcu i žabi dobiva svoj nastavak (i nešto izmijenjeno mjesto radnje), označavajući povratak Disneyja svevremenskoj umjetnosti tradicionalne animacije. Anika Noni Rose posudila je glas prekrasnoj mladoj ženi iz New Orelansa koja će napućiti usne kako bi poljubila vodozemca. Ron Clements i John Musker, tvorci klasika “Mala sirena” i “Aladin” uz skladatelja, dobitnika Oscara, R. Newmana pričaju nam najljepšu ljubavnu priču ikad ispričanu…sa žabama, vuduom i pjevajućim krokodilom.
Trajanje: 97 minuta
Za sve uzraste!

akademija-art.hr