Bosanskohe​rcegovački berač željeza otvara bečki filmski festival o ljudskim pravima

Eô-Film An Episode in the Life of an Iron Picker 1

Eô-Film An Episode in the Life of an Iron Picker 1

This Human World 2013

Austrijski filmski festival o ljudskim pravima pod nazivom This Human World koji će se ove godine u Beču održati od 5. studenog do 12. prosinca, dakle gotovo istovremeno kad i zagrebački Human Rights Festivala, publici će predstaviti više od sto dokumentarnih, eksperimentalnih i kratkometražnih filmova.

Širok filmski spektar obuhvaća veliki broj nacionalnih i internacionalnih produkcija od kojih većina do sad još nikada nije prikazna pred bečkom publikom. Filmovi tematiziraju sve aspekte povrede i borbe za ljudska prava.

Otvorenje festivala u bečkom Gartenbaukino označit će dokumentarni film EPIZODA U ŽIVOTU BERAČA ŽELJEZA bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića koji je na 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu dobio nagradu Jury Grand Prix.

Jedno od posebnih težišta festivala Pod motom this human WORKS je suvremeni svijet rada, dok je centralni dio festivala ove godine posvećen LGBT pravima, a neki od filmova koji će se moći pogledati u okviru tog težišta su i INTERSEXION Granta Lahooda, MY CHILD Cana Candana te GOD LOVES UGANDA oskarovca Rogera Rossa Williamsa.

Logo thw 2013

Više o ostatku festivalskog programa potražite na www.thishumanworld.at