Skip to content

Božićna izložba sisačkih umjetnika


Stjepko Rupčić

Prostor Matice hrvatske, Sisak
Izbor radova sisačkih umjetnika

Božićna izložba
od 16. 12. do 31. 12. 2010.


“Božićnom izložbom” koju Gradska galerija Striegl redovito priprema svake godine u adventsko vrijeme, nastoji se izložiti izbor radova sisačkih umjetnika i gostiju s naglaskom na recentne radove.


Ivan Novak

Osnovni koncepcijski cilj ‘Božićne izložbe’ je, u formi skupne izložbe, predstaviti raznovrsnost formalnih interesa, raznorodnost umjetničkih izričaja sisačkih umjetnika kao i kompleksnost umjetničke slike Siska, te davanje mogućnosti mladim akademskim umjetnicima i studentima umjetničkih akademija da promoviraju svoj rad.


Alem Biočić

Specifičnost ovogodišnje ‘Božićne izložbe’ je da po prvi put zajedno u Sisku izlažu predstavnici mlade generacije sisačkih umjetnika i studenata na umjetničkim akademijama u Zagrebu i Rijeci: Martina Gulan, Katarina Fabijanić, Sven Kovačević, Goran Nježić, te diplomirani akademski umjetnici Ivan Novak i Kristina Mareković, te grafička dizajnerica i ilustratorica Martina Skender.


Branko Čačić

Također će na izložbi sa svojim radovima sudjelovati i Stjepko Rupčić, Alem Biočić, Davor Žilić, Branko Čačić i Slavo Striegl. S obzirom na specifične okolnosti u kojima se nalazi Gradska galerija Striegl, a to je nedostatak adekvatnog izložbenog prostora, ove godine izložba je postavljena u prostoru Matice hrvatske Sisak.


Davor Žilić


Goran Nježić


Katarina Fabijanić


Kristina Mareković


Martina Gulan


Martina Skender


Slava Striegl


Sven Kovačević

Alma Tauber
Gradska galerija Striegl
galerijastriegl@gmail.com

Akademija-Art.hr
21.12.2010.