Skip to content

Bečka Albertina predstavlja tri nove izložbe

Prva od spomenutih izložbi koja će se u prostorijama Albertine moći pogledati od 28. svibnja do 29. kolovoza prikazuje grafički opus američkog umjetnika Alexa Katza. Katz je u jesen 2009. godine naime svoj cjelokupni grafički opus darovao Albertini, a izložbom pod nazivom "Alex Katz Prints" je obuhvaćeno 150 najreprezentativnijih djela ovog umjetnika, počevši od 60-ih godina prošlog stoljeća sve do danas.

Albertina će nadalje od 11. lipnja do 12. rujna ove godine ugostiti izložbu pod nazivom "Heinrich Kühn. Savršena fotografija". Riječ je o retrospektivnoj izložbi posvećenoj njemačko-austrijskom umjetniku Heinrichu Kühnu, čije fotografije karakterizira otuđenje fotografske površne tj. brisanje kontura i detalja kod tehnički stvorene fotografije.


Izložba koja obuhvaća čak 150 fotografija će nakon Beča biti predstavljena i u Parizu (Museé d’Orsay) te u Houstonu (Museum of Fine Arts).

Treća izložba ovog niza koja će se u prostorijama Albertine moći pogledati od 18. lipnja do 10. listopada 2010. godine nosi naslov "Walton Ford. Bestiarium".


Izložba obuhvaća 22 velikoformatna djela američkog umjetnika Waltona Forda koja su nastala u proteklih 10 godina. Ford je poznat po prikazima životinja koji svojom izvedbom podsjećaju na slavne umjetnike 19. stoljeća, no i po kritičnim tekstualnim komentarima unutar slika, koji predstavljaju svojevrsnu umjetnikovu reakciju na aktualna zbivanja.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr

25.05.2010.