Skip to content

Baranja Animation Festival (BAF!) – Međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma

Baf logo

Baranja Animation Festival (BAF!) međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma, jedini festival te vrste u ovom dijelu Hrvatske po prvi se put održava od 23. do 24. kolovoza 2013. na Zelenom otoku u Batini, Općina Draž

Ovogodišnji BAF! donosi 55 kratkih animiranih filmova iz Hrvatske i cijeloga svijeta koji će se prikazivati tijekom dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prekrasnom ambijentu baranjske šume. Osim filmova mladih hrvatskih animatora i studenata animacije, iz bogatog filmskog programa izdvajamo nagrađivani animirano-dokumentarni film Otac skupine međunarodnih redatelja (među kojima je i naš Veljko Popović) zatim odličan srpski Rabbitland Ane Nedeljković i Nikole Majdaka koji nakon svjetske premijere na 63. Berlinskom filmskom festivalu i regionalne na ovogodšnjem Sarajevo Film Festivalu svoju hrvatsku premijeru ima upravo na BAF!-u. Tu je i Oh Willy…, autorskog dvojca Emme De Swaef i Marca James Roelsa koji je na prošlogodišnjem Animafestu odnio glavnu nagradu i nagradu publike.

Božidar Trkulja, Dea Jagić, Jelena Oroz, Marko Dješka samo su neki od autora koje ćete moći susresti na Zelenom otoku i čiji će rad biti predstavljen publici.
Grand prix BAF!-a dodijeljuje publika koja će imati prilku pogledati pregršt odličnih kratkih animiraca, od kojih se neki po prvi puta prikazuju u Hrvatskoj.

Uz kvalitetan filmski program BAF! donosi i raznovrsan popratni program – radionice, izložba stripova i predavanje o stripu, izrada skulpture, oslikavanje osječkih street writera… Lokalna gospodarstva upotpunila su festivalski prostor svojom ponudom, kako gastro-eno delicijama tako i ponudom rekreativnih aktivnosti.

BAF! se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice Općine Draž , te uz potporu sponzora Hypo Alpe Adria banke i osječkog branda lega-lega te ostalih partnera.

Više o samom festivalu, festivalskom programu, autorima koji će prikazivati svoje filmove, doznajte na stranici: 

 http://baranjaanimationfestival.blogspot.com/

Ili pratite BAF! na https://www.facebook.com/BaranjaAnimationFestival 

See also  63. Pulski filmski festival