Skip to content

Artist in Residence u bečkoj galeriji ArtPoint

 i njihovih austrijskih kolega, bečka će galerija ArtPoint i ove godine ugostiti 14 umjetnika. Od nastanka programa zabilježeno je više od 5.500 prijava, a 220 je umjetnika tijekom zadnjih 18 godina imalo priliku tri mjeseca boraviti i stvarati u gradu Beče te svoje radove potom predstaviti bečkoj publici.


Tonka Maleković

Prvi ovogodišnji izlagački trojac, čija će se djela moći vidjeti od 10. do 31. ožujka, čine Tonka Maleković iz Hrvatske, Dalibor Nikolić iz Bosne i Hercegovine te Velimir Žernovski iz Makedonije.


Dalibor Nikolić

Hrvatska sudionica Tonka Maleković se u svom radu koristi umjetničkim intervencijama, participativnim akcijama, instalacijama i video uradcima. Ona se kritički bavi urbanim prostorom kao živim organizmom koji se konstantno mijenja i time zadobiva jednu posebnu estetiku.


Velimir Zernovski, Plakat

Kod djela “Analogue (City)”koje će biti predstavljeno u bečkoj Galeriji ArtPoint Maleković polazi od grada Beča. Uz pomoć video tehnike i fotografije prikazuje dvije različite strane grada: s jedne strane podzemni svijet metroa s njegovom užurbanom atmosferom, dugačkim hodnicima i funkcionalnošću, a s druge strane snijegom prekrivene gradske zgrade koje kao da pod njim nestaju.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

akademija-art.hr