Skip to content

Art kolonija Paradiso, Rab

Grad Rab kao riznica umjetničke memorije već se deset godina obogaćuje i vrijednim kulturno-umjetničkim pothvatom, Likovnom kolonijom Paradiso.

Od 2000. godine ona se, noseći u sebi i izlagačku djelatnost, upriličujući po tri izložbe godišnje, upisuje u bogatu umjetničku baštinu grada Raba. Ideja se u ovih deset godina razvila u okupljanje međunarodnog karaktera, u likovnu koloniju koja je do sada okupila dvjestotinjak likovnih stvaralaca iz sedamnaest zemalja. U nju deset godina hodočaste vodeći hrvatski i inozemni umjetnici.

U želji da se i dalje predstavlja kao važna umjetnička manifestacija, ove jedanaeste godine njezina trajanja, na ovogodišnji drugi, lipanjski saziv,a ukupno dvadeset i osmi dovodi hrvatske i inozemne slikare i kipare koji će u bogatstvu različitih likovnih identiteta rezimirati likovnu situaciju i stvoriti zanimljivu komunikaciju na različitim umjetničkim razinama. Rab će tako od 11. 06. pohoditi slikar Alexandar Trifonov iz Rusije, slikari Briggite Brand i Masssimo Lomi iz Italije, Robert Almasi i Miloš Prekop iz Češke, Elena Vollman iz Kazahstana,  slikari Joško Eterović, Iris Dvornik, Ivana Gorički i Damir Medvešek te kipar Željko Zima iz Hrvatske. Lipanjski saziv počinje 11. 06. i traje do 17. 06., a 16.06. u 20.00 sati svečano je otvorenje izložbe radova nastalih za boravka ovih istaknutih umjetnika na drugom ovogodišnjem sazivu Art kolonije Paradiso.

Zlatko Makek, Art kolonija Paradiso
paradiso@ri.htnet.hr

Sanda Stanaćev Bajzek, povjesničarka umjetnosti, voditeljica kolonije
sanda.bajzek@hi.t-com.hr

Akademija-Art.hr

11.06.2010.