Skip to content

Ana Kovačić i Igor Ruf: Prizor prvi-rekonstrukcije

Galerija Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Novi Zagreb, Zagreb
Ana Kovačić i Igor Ruf
Prizor prvi-rekonstrukcije
od 06. 12. do 20. 12. 2010.

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, 6. prosinca 2010. godine otvara se izložba Ane Kovačić i Igora Rufa pod nazivom Prizor prvi-rekonstrukcije.

Izložba se sastoji od objekata i svjetlosnih prostornih instalacija gdje se apsolutna forma praznog galerijskog prostora uzima kao polazišna točka artikulacije scene, odnosno prostor se tretira kao pozornica, a umjetnici kao redatelji. Naslov Prizor prvi-rekonstrukcije sugerira pokušaj artikulacije prostora digresijom u vlastite svjetove, strahove, sjećanja, ali i upućuje na nužni nastavak naracije. Proces rekonstrukcije započinje izborom položaja predmeta i njegovim osvjetljavanjem. Početni apsolutni mrak poništava se izvorima svjetlosti. Galeriju-pozornicu tada preplavljuju sjene. Sjena kao posljedica postojanja fizičkog tijela, ovisna je o svjetlosti, zajednička je točka Aninog i Igorovog promišljanja umjetnosti i materije.

Ana Kovačić rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2010. godine. 2010. godine upisuje MA Novih medija na Odsjeku za aniniramirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Nagrade:
2008. Prva nagrada, natječaj Kreativne perspektive za rješenje atrija FFZG (koautor Igor Ruf)

Igor Ruf rođen je 1982. godine u Virovitici. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana 2010. godine.
Nagrade:
2009. Otkupna nagrada na natječaju za Spomenik pobjedi u Domovinskom ratu, Zadar;
2009. Druga nagrada na natječaju za izradu 3-D objekta za Nagradu Luka Ritz;
2008. Prva nagrada, natječaj Kreativne perspektive za rješenje atrija FFZG (koautor Ana Kovačić).

Akademija-Art.hr
06.12.2010.