Skip to content

Čakovec – K.Blažinović: Crte, trake i stolice

Centar za kulturu Čakovec, Trg Republike b.b., Čakovec
Kristina Blažinović
Crte, trake i stolice
Od 16. 09. (u 19.00 sati) do 09. 10. 2010.

Motiv labirinta kao znak i ornament često se ponavlja u Kristininim slikama, akvarelima, kolažima i predstavlja jednu od ishodišnih točaka njezina rada, bilo da ga nalazimo kao aplicirani ornament na površini slike, više ili manje vidljiv, premazan slojevima boje ili je mišljen kao sintaktično prostorno načelo spajanja i razdvajanja, na što nas upućuje i performativ iz naslova ove izložbe.

Uz umjetnička istraživanja i utjecaje iz širokog polja vizualne kulture, elektroničke umjetnosti, novih medija, softvera, interneta, do upotrebe predmeta iz svakodnevnog života, preko elemenata popularne kulture, masovnih medija i emblema konzumerizma te slikarskih kodova geometrije i ekspresije, vizualni govor Kristine Horvat Blažinović dodatno je određen elementima njezinog formalnog obrazovanja i profesionalnog angažmana…

Kristina Blažinović je rođena 1970. godine u Čakovcu. Do kraja srednje škole pohađala je Školu animiranog filma (ŠAF) Čakovec. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost i dizajn (ALUD) u Ljubljani, u klasi prof. Gustava Gnamuša gdje je i magistrirala iz područja videa pod mentorstvom mr. art. Srečo Dragana. Radi kao docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu, kao nositeljica kolegija: Likovna kultura, Metodika likovne kulture i Slikanje, na učiteljskom i odgoiteljskom studiju. Predaje na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilište u Zagrebu, kao vanjska suradnica i nositeljica kolegija: Interdisciplinarni pristup vizualnoj i medijskoj kulturi. Fundus umjetničkih radova obuhvaća slike, multimedijalne instalacije, računalne grafike i video. Samostalno i skupno izlaže od 1993. godine u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU-a.

Vesna Makovec
centar-za-kulturu-cakovec@ck.t-com.hr

Akademija-Art.hr
13.09.2010.