Skip to content

5. hrvatski triennale akvarela – 1. dio


Daniel Butala, U podvodnom gradu I, akvarel akrilik crtež, 1100×800 mm, 2010.

Gradski muzej Karlovac – Galerija „Vjekoslav Karas“, Ljudevita Šestića 3, Karlovac

Otvorenje izložbe 5. hrvatskog triennala akvarela
Od 7. 07. (u 19.00 sati) do 01. 09. 2010.
Priredila:
Silvija Huljina, kustosica Galerijskog odjela Gradskog muzeja Karlovac

Pogledajte galeriju radova odabranih za 5. hrvatski triennale akvarela!

Autor fotografija za Gradski muzej Karlovac: Goran Vranić

 

Hrvatski triennale akvarela manifestacija je koja se održava, počevši od 1998., svake tri godine u zajedničkoj organizaciji Grada Karlovca i Grada Slavonskog Broda, odnosno Gradskog muzeja Karlovac i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda. Svake tri godine Grad Karlovac i Grad Slavonski Brod izmjenjuje se kao domaćini, ovogodišnji prvi domaćin je Gradski muzej Karlovac.
Na natječaj za izlaganje na 5. HTA prijavilo se oko dvije stotine autora, akademskih slikara i likovnih amatera, s nešto manje od šest stotina radova, od kojih je ovogodišnji Odbor za izbor djela i nagrade triennala u sastavu: Milan Bešlić, Borivoj Popovčak i Josip Zanki izabrao radove stotinu i dvanaest autora, a među njima i trojicu nagrađenih. Veliku nagradu 5. HTA dobio je rad akdemskog slikara Daniela Butale, a dvije jednakovrijedne nagrade: Nagradu Galerije „Vjekoslav Karas“ i Nagradu Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda dobili su Jagor Bučan i Dubravka Kanjski.


Jagor Bučan, Vileda, mon amour II, akvarel papir, 1000×700 mm, 2010.

Predgovor katalogu izložbe 5. HTA napisali su Nikola Albaneže i Milan Bešlić, a svoju riječ dali su i Damir Jelić, gradonačelnik grada Karlovca i Mirko Duspara, gradonačelnik grada Slavonskog Broda.

Članovi Savjeta 5. HTA bili su: Nikola Albaneže, Predrag Goll, Aleksandra Goreta, Višnja Lasić, Branimir Pešut, Stanko Špoljarić i Đuro Vanđura.
Po završetku izložbe u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu izložba će se moći pogledati u Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda u Slavonskom Brodu, u Galeriji „Zvonimir“ MORH u Zagrebu te u Galeriju Sv. Krševana u Šibeniku.


Dubravka Kanjski, Ponekad je i tako, akvarel papir, 570×760 mm, 2010.

Izložba u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu ostaje otvorena do 1. rujna 2010. godine i može se razgledati svakim radnim danom od 7,00 – 15,00 sati, te subotom i nedjeljom od 10,00 – 12,00 sati.

Silvija Huljina

silvija.huljina@yahoo.com

Akademija-Art.hr
05.07.2010.