40. ZILIK – 3 radionice: Marina Bauer, Srećko Puntarić Felix, Milan Lekić Lex

Voditelj radionice u kombiniranoj tehnici Marina Bauer, ravnateljica Doma za djecu Maja Vučinić Knežević i karikaturisti Milan Lekić Lex i Srećko Puntarić Felix

22. siječanj 2013. UTORAK
Likovna radionica Tehnika rada: KOMBINIRANA, Voditelj: MARINA BAUER
Likovna radionica Tehnika rada: KARIKATURA,
Voditelji: Srećko Puntarić FELIX, Milan Lekić LEX

ORGANIZATOR: Dom za djecu Vladimir Nazor, Karlovac

RAVNATELJICA: Dr.sc. Maja Vučinić Knežević
IZBORNIK: Nikola Albaneže
VODITELJICA PROJEKTA: Suzana Rupčić
ODNOSI S JAVNOŠĆU: Maja Priselac
SLUŽBENI FOTOGRAF: Iva Lulić
Marina Bauer
Rođena 1972. u Zagrebu.
Diplomirala 1998. na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Izlaže od 1994. na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje na likovnim simpozijima i radionicama. Autorica je nekoliko izvedenih javnih skulptura.
Radi kao asistentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj također pohađa poslijediplomski doktorski studij kiparstva.
Članica je HDLU-a.

Srećko Puntarić Felix

Prve karikature objavio je u humorističkorn časopisu KEREMPUH 1975. Od tog vremena pojavljuje se u gotovo svim tadašnjim dnevnim i tjednim novinama. Prvu stalnu suradnju ostvario je u sportskom magazinu SN REVlJA, a kasnije SPRINT-u. U dnevnom listu VJESNIK surađuje od 1986., a u rubrici FELIX u VEČERNJEM LISTU redovno izlazi od proljeća 1995. Surađivao je također i s europskim humorističkim časopisima NEBELSPALTER (Švicarska) i EULENSPIEGEL ( Berlin – Njemačka). Sudjelovao je na gotovo svim kolektivnim svjetskim izložbama i festivalirma karikatura, gdje je osvojio tridesetak nagrada i priznanja. Neke od poznatijih su:

GRAND PRIX, Knokke Heist, Belgija 1987.
GRAND PRIX, Istambul, Turska 1986.
1 . nagrada. Vercelli, Italija 1984.
2. nagrada, Amsterdam, Nizozemska 1989.
2. nagrada, Foligno, Italija 1988.
specijalna nagrada. Tokio, Japan 1987.
specijalna nagrada, Berlin. Njemačka 1993.
Od samostalnih izložbi dosad je priredio nekoliko u inozemstvu (Bern, Beč, Budimpešta) i oko dvadesetak domaćih (Zagreb, Slavonski Brod, Bjelovar, Varaždin, Čakovec, Koprivnica, Krapina, Sisak, Rijeka i Samobor).

Član je Hrvatskog društva karikaturista i ULUPUH-a, te predsjednik europskog društva karikaturista FECO za Hrvatsku. Od 1990. do 1992. surađivao je sa "Zagreb-filmom" na izradi animiranih filmova pod nazivom TV FELIX.

Izdao je 24 knjige karikatura u zemlji i inozemstvu: TEKOVINE EVOLUCIJE, OD RACIJE DO DEMOKRACIJE, KRATKI KURS, EAST OF EDEN, ZAGREB, VAŽNO JE NE SUDJELOVATI. FELIX 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, HEJ HAJ COMPUTERAŠI SMO MI, RANl RADOVI, KUĆNI LJUBIMCl, FELIX KING SIZE, DVA FENOMENA- MUŠKARAC I ŽENA, POGLED U 21. STOLJEĆE, TAJNE TREĆEG MILENIJA i najnovija FELIX NA KVADRAT.

Osnivač je prve galerije za humor i karikaturu u Hrvatskoj pod nazivom FELIX FUN FACTORY koja djeluje od proljeća 1994. u Zagrebu, Harambašićeva 10, gdje se knjige mogu i nabaviti.

IZVOR: HRVATSKO DRUŠTVO KARIKATURISTA, www.hdk.hr