Skip to content

Zlatko Keser – Dobitnik HPB Grand Prixa

Ovaj „umjetnički Oskar" za slikarstvo – HPB Grand Prix – dodjeljuje se drugu godinu zaredom, a pokrenut je s ciljem afirmacije domaćih likovnih umjetnika i dio je nastojanja banke da svoje djelovanje usmjeri k promicanju vrhunskih vrijednosti aktualnog hrvatskog slikarstva.
Za ovogodišnji Grand Prix natjecalo se 30 likovnih umjetnika koji su nominirali po dva svoja rada nastala u ovoj godini, a peteročlani žiri sastavljen od uglednih stručnjaka izabrao je ovogodišnjeg dobitnika. Uz Igora Zidića, predsjednika Matice Hrvatske i predsjednika žirija, u odabiru likovnih radova sudjelovali su i članovi žirija Mr. sc. Snježana Pintarić, v.d. ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Darko Glavan, predsjednik Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara, Iva Körbler, znanstvena asistentica na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu te Franjo Sinković, izvršni direktor Sektora marketinga i prodaje Hrvatske poštanske banke.
Nagrada se dodjeljuje u protuvrijednosti od 10 tisuća eura, a na izložbi postavljenoj u Hrvatskom domu likovnih umjetnika posjetitelji će moći vidjeti sva nominirana djela, odnosno svih 60 radova. Izložba ostaje otvorena za sve posjetitelje do 21. prosinca 2008., a ulaz je besplatan.      
Ovime HPB, kao najveća banka u nacionalnom vlasništvu dodatno potvrđuje svoju odgovornost prema društvu, predstavljajući široj javnosti ponajbolja dostignuća hrvatskog slikarstva, dok otkupom nagrađenog djela pruža financijsku potporu domaćim likovnim umjetnicima.

Više o nagradi, umjetnicima i nominiranim djelima pogledajte na

Zlatko Keser

Rođen je 1942. godine u Zagrebu. Diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Otona Postružnika. Od 1971. do 1975. godine bio je suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića. Imao je brojne samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja. Bavi se grafikom, ilustriranjem knjiga i izradom vitraja, a radio je i u fresko tehnici. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Ivana Koludrović
Hrvatska poštanska banka

Ured za korporativne komunikacije

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole