Vuković oslikao haljinu za izbor Miss Planet Earth nakon izložbi u Eiffelovom tornju i u prostorima Louvrea u Parizu

Davor Vuković - haljina za Miss Planet Earth by Ognjen Karabegović 19

Na svjetski izbor Miss Planet Earth na Filipinima krajem studenog ove godine Hrvatska prvi puta šalje svoju predstavnicu, a to je pobjednica u kategoriji Foto model godine 2013. Ana Batarelo

Davor Vuković - haljina za Miss Planet Earth by Ognjen Karabegović 19

Eminentna hrvatska etno dizajnerica Mina Petra za našu predstavnicu dizajnirala je nacionalnu haljinu koju je Davor Vuković oslikao i tako se prvi puta okušao na tom zahtjevnom projektu, koji će putem tv prijenosa vidjeti milijuni ljudi u svijetu. Ana Batarelo će na Filipinima nositi i crnu večernju haljinu iz Wedding City-a.

S obzirom da je Vuković u listopadu izlagao u Parizu na dvije prestižne izložbe, kojom prilikom mu je plaketu s priznanjem „The Best Artist in the World” uručio sin velikog Salvadora Dalija, Jose Van Dali, posjetio kuću na Montmartru u kojoj je stvarao Renoar i doživio spleen Pariza, sve se to, uključujući i diskretan oblik Eiffelovog tornja, kao i višegodišnje iskustvo u slikanju hrvatskih nacionalnih parkova, poput mora i čistih hrvatskih voda prelilo u oslikanu haljinu.

haljina za Miss Planet Earth

U Hrvatskoj kući u Zagrebu, u srijedu medijima su projekt predstavili Mina Petra i Tamara Roglić, organizatorica izbora i vlasnica licence, koja je predstavila i video spot kojim će se Hrvatska predstaviti svijetu. S obzirom da je voda bila glavna tema projekta, u haljini prevladavaju plava, tirkizna, srebrna i ljubičasta boja.

Linkovi:
http://www.vecernji.hr/moda-i-ljepota/pogledajte-haljinu-u-kojoj-ce-ana-batarelo-predstavljati-hrvatsku-na-filipinima-971794
http://www.novilist.hr/Scena/Moda/Ljepota/Haljina-kao-umjetnicko-djelo-Ana-Batarelo-na-Filipine-u-skupocjenoj-kreaciji

foto-galerijaIzvor fotografija: Ognjen Karabegović

foto-galerijaVuković u Parizu

Ana Batarelo haljina za Miss Planet Earth 1