Skip to content

Vlasta Knezović: Val

Sample Image

Izložba Vlaste Knezović "Val", otvara se, 15. siječnja 2010. godine, u osječkoj galeriji Oko, u sklopu projekta Olimpijada kulture Osijek.

Sample Image

Vlasta Knezović je rođena u Varaždinu. Akademiju za kazališnu i filmsku umjetnost pohađala je u Zagrebu. Svoj tako prepoznatljiv stvaralački kazališno filmski opus, gajila je dubokom vjerom, nadasve poštene ljubavi u koju je unosila svu svoju životnu energiju, te je u dosadašnjem radu na kazališnim daskama i filmu, okrunjena brojnim nagradama i priznanjima.

Sample Image

U tu snažnu rijeku koja je potekla strujama glume slila se rijeka boje, svjetla i sjene, rijeka riječi i pokreta pretvarajući ozbiljnost sadašnjosti u nešto što postaje beskonačnim, staralačkim, korjenovskim, tako prepoznatljivim, Vlastinim slikama, sve od 1986. godine kada se i počinje baviti slikarstvom.

Sample Image

Sudionica je brojnih likovnih kolonija u niz gradova diljem Hrvatske, a kao slikarica Vlasta Knezović predstavila se na brojnim samostalnim i skupnim izložbama. U teškim godinama nastajanja i osamostaljivanja Hrvatske, umjetnica je dala svoj nemjerljiv doprinos u humanitarnom djelovanju.

Zlatko Meštrić

Sample Image

Akademija-Art.net