Skip to content

Vedran Ivanković: Postmoderna realnost

U zapadnoom krilu Dioklecijanovih podruma u Splitu, 05. veljače 2010. godine, otvara se izložba Vedrana Ivankovića pod nazivom "Postmoderna realnost".

Vedran Ivanković je rođen 1977. god u Splitu. Završio je "Školu likovnih umjetnosti" u Splitu,smjer slikarstvo. Nakon toga upisuje "Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti", smjer profesor likovne kulture-restaurator. Upisao je "Umjetničku akademiju" u Splitu i 2003. god. diplomirao u klasi profesora Gorkog Žuvele i stječe zvanje akademskog slikara. Sudjelovao je na više grupnih i samostalnih izložbi i likovnih kolonija.

Autor je više murala u osnovnim školama u Splitu i Šibeniku. 2000. god. u Šibeniku je sa suradnicima osnovao Dječju dramsku scenu "VIRKO", u kojoj djeluje kao scenograf. Autor je preko dvadesetak scenografija (Gle kako dan lijepo počinje-teatar Kiklop, Fantazija-Šibensko kazalište, Leda/Sluškinje-Šibensko kazalište, svečano zatvaranje Međunarodnog dječjeg festivala 2008. i 2009. god., Opera Gala-Šibensko kazalište, 2 Plesna performansa-Šibensko kazalište, Metoda-HNK Split, Podvala ludosti-HNK Split….).

Tijekom 2007. god. provodi šest mjeseci na stručnom usavršavanju scenografije lutkarstva i izrade lutaka u Poljskoj, gdje sudjeluje u radu nekoliko najimanentnijih lutkarskih klazališta-Teatar lalki i aktora u Opolu, Teatar Banialuka u Bielsko-Biali, Teatar lalki i aktora u Lomzi i Teatar Lalka u Warszawi. 2008. god. nominiran je od strane Hrvatskog društva dramskih umjetnika za nagradu Hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje scenografije za predstavu "Fantazija". 2009. dobitnik je nagrade za najbolju scenografiju

Akademija-Art.net