Skip to content

Uključite se u peticiju kralju Belgije: Vaše Veličanstvo, ne potpisujte zakon o eutanaziji djece

BruxellesKingFilip

Još nije prekasno spriječiti da Belgija donese zastrašujući zakon o eutanaziji djece. Udruga CitizenGo organizirala je potpisivanje peticije koja će biti upućena kralju Filipu koji treba potpisati zakon da bi stupio na snagu

Građanska udruga CitizenGo organizirala je potpisivanje peticije protiv jučer usvojenog zakona u blegijskom parlamentu kojim se dopušta eutanazija djece.

Još uvijek postoji šansa da taj grozni zakon ne bude proglašen. Nakon usvajanja u parlamentu on sada ide na potpis kralju Filipu i ako monrah to želi, može ga odbiti potpisati. CitizenGo, udruga koja je postala poznata po organiziranju peticija protiv Izvješća Estrela i Lunacek, sada je europskim građanima ponudila i peticiju kojim će se pokušati utjecati na kralja Filipa da zaustavi taj opasan zakon.

U tekstu koji će biti upućen kralju Filipu piše:

“Vaše Veličanstvo,

Vi ste kralj Belgijanaca i kao takvi se predani svom narodu. Običaj je da potpisujete svaki zakon koji je izglasan u demokratski izabranom parlamentu, čak i ako se s njim ne slažete. Ipak, postoje zakoni koji će utjecati ne samo na Belgijancem nego dugoročno i na cijelu Europu.

Takav je užasavajući zakon o eutanaziji koji se tiče maloljetnika i koji će biti signal za ostatak Europe. Molim vas, poslušajte mnoge glasove u vašoj zemlji i inozemstvu koji vas upozoravaju na opasnosti ovog zakona – Biskupsku konferenciju vaše zemlje i članove raznih europskih parlamenata koji su progovorili protiv ovog zakona.

Kao zabrinuti građani Europe, pišemo vam i apeliramo na vas da ne potpisujete ovaj zakon, čak i ako će za vas biti komplicirano braniti ovu odluku. Molimo vas, ne recite “da” najzastrašujućem zakon o eutanaziji na svijetu.

Poslušajte svoju savjest i ostanite vjerni etičkim principima jednog monarha. Pokažite da se dostojni izazova na koji su vas pripremali cijeli vaš život”.

Peticiju možete potpisati ovdje

http://www.citizengo.org/en/4158-not-sign-legalisation-child-euthanasia?m=5&tcid=1870327

Bitno.net