U sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta gostovanja gledališča Koper i teatra Dei Pazzi iz Italije

pparole-6

U srijedu 16. srpnja, u Dvorištu Providurove palače, s početkom u 21:30, u sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta ne propustite komediju Parole, parole. Ovom prilikom, po prvi puta, pred zadarskom publikom predstavit će se Gledališče Koper Teatro Capodistria iz Slovenije.

Crnohumorna komedija Non era quinta, era la nona (Nije bila peta, bila je deveta) jedno je od najuspješnijih komediografskih ostvarenja talijanskog dramatičara Alda Nikolaja koja je doživjela svoja brojna različita izdanja. Slovensku verziju pod nazivom Parole, parole na kazališne daske postavio je redatelj Jaka Ivanc koji je duhovite dijaloge i neočekivane obrate uokvirio u kabaretsku formu. Stoga, osim izrazito komičnih elementa, gledatelje ovom prilikom očekuju i brojni glazbeni aranžmani popularnih talijanskih kancona iz zlatnog doba San Rema.

Slovensko kazalište će nas nasmijati, a dan poslije, u četvrtak, 17. srpnja, također u Dvorištu Providurove palače s početkom u 21:30, talijanski teatar pričat će nam o ljubavi. Na 20. Zadarskom kazališnom ljetu očekuje nas tako još jedno međunarodno gostovanje kada nam u goste dolazi Teatro dei Pazzi iz Venecije sa svojom glazbeno-scenskom predstavom Amore a Venezia. Riječ je o zanimljivom komadu koji na zabavan način prikazuje besmrtne likove Harlekina i Kolombine gdje se gledatelju pruža jedinstven scenski doživljaj Venecije, u svijetu poznate kao grada ljubavi, umjetnosti i opere.

Ovom prilikom treba istaknuti kako je upravo Teatro dei Pazzi jedno od najpopularnijih venecijanskih kazališta prepoznatljivo po svom jedinstvenom stilu jer se istovremeno bavi tradicionalnim i suvremenim teatrom.

 

Srijeda, 16. 7. 2014.

Dvorište Providurove palače
21:30 h

GLEDALIŠČE KOPER TEATRO CAPODISTRIA (SLO)
Aldo Nikolaj

PAROLE, PAROLE

režija: Jaka Ivanc

uloge:
Igor ŠTAMULAK, Lara JANKOVIČ, Rok MATEK,

pijanist: Davor HERCEG / Joži ŠALEJ

prijevod: Srečko FIŠER
prijevod songova: Igor SAKSIDA
dramaturgija: Andrej JAKLIČ
autor glazbe: Davor HERCEG
kostimografija: Barbara STUPICA
koreografija: Miha KRUŠIČ
oblikovanje svjetla: Jaka VARMUŽ

Četvrtak, 17. 7. 2014.

Dvorište Providurove palače
21:30 h

TEATRO DEI PAZZI ( IT )
Giovanni Giusto

AMORE A VENEZIA

režija: Giovanni Giusto

uloge:
Marco GENTILE, Emanuela ZARO, Benedetta BOTTER, Roberta TONINI, Giulia BARBIERO, Alessia FANTON, Laura CELEGHIN

tehnika: Alberto ZARO
producentica: Stefania FLORIAN