Skip to content

Tepisi u Beču

Tepisi na razmeđu pop-kulture i umjetnosti
Marc Camille Chaimowicz rođen je u Parizu, a trenutni živi i radi na relaciji London Burgundija. Početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća postao je poznat po svojim performansima, a radovi prikazni u Kući secesije su u prvom redu načinjeni isključivo za ovu izložbu. Chaimowicz je do ranijih instalacija do danas razvio jedinstven vlastiti stil u dizajnu namještaja i keramike.

Sample Image
Chaimowicz

Upravitelj secesije Andras Palffy je povodom otvorenja izložbe koje je održano prošlog petak, točnije 20. studenog ove godine, rekao kako se Chaimowiczewa djela prikazana na ovoj izložbi nalaze negdje na razmeđu između pop-kulture, umjetnosti i dizajna. Sam umjetnik nije htio komentirati vlastitu izložbu, već je samo napomenu da bi njegovi radovi trebali govoriti sami za sebe.

Sample Image
Chaimowicz

Radovi postkomunističkih zemalja

U okviri manifestacije "Vienna Art Week" se pored  gore spomenute glavne izložbe u Kući secesije mogu pogledati i umjetničke instalacije Michaela Askina te Mone Vatamanu i Florina Tudora. Posljednji se umjetnički par, koji živi i radi u Bukureštu, u svojim radovima obračunava s arhitekturom i urbanizmom postkomunističkih zemalja.

Sample Image
Vatamanu

Američki se pak umjetnik Michael Ashin predstavlja svoje prostorne skice koji potiču iz najrazličitijih izvora. Radi se o snimkama zatvora iz zraka, kombiniranim s filmovima Jean-Luca Godarda ili Wernera Herzoga. Na taj način umjetnik želi istražiti društvenu povezanost tj. odnos između nekontroliranog rasta gradova i arhitektonske stege kao što je to na primjer slučaj sa zatvorima.

Izložbe djela svo četvero umjetnika mogu se  pogledati do 24. siječnja 2010. godine.

Sample Image
Ashkin

Ivana Ćosić

ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole