Skip to content

Sudac vrhovnog suda Kalifornije smatra da silovanje trogodišnjeg djeteta ne treba strogo kazniti

665noPad

Sjedinjene Američke Države smatraju kako je njihova demokracija jedina prava „demokracija” te kako su njihovi zakoni o ljudskim pravima i slobodama neprikosnoveni te trebaju biti uzor svim drugim državama na svijetu. Na žalost iz Amerike stižu sve nebuloznije vijesti i očigledni pokazatelji uništavanja ljudskih prava, srozavanja građana na kreditno dužničko roblje, te umjesto demokracije u SAD-u vidimo oligarhiju, nepotizam i patokraciju. Jedan od najboljih pokazatelja uništavanja demokracije u SAD-u je sramotan rad sudstva i način na koji vrli suci donose svoje presude.

Sudac vrhovong suda Kalifornije iz županije Orange „štovani” M. Marc Kelly je prije nekoliko dana odnio odluku koja je šokirala ne samo domaću američku javnost već je ostavila bez riječi zakonodavce i suce diljem svijeta, dok su građanske udruge za zaštitu djece te udruge za pomoć silovanim osobama s pravom pobijesnile, pitajući se, što slijedeće mogu očekivati od američkog sudstva?

Sudac Kelly je stvorio pravu navalu bijesa u javnosti kada je odlučio smanjiti kaznu silovatelja, čija je žrtva bila djevojčica stara tri godine. Zapravo „časni” sudac je smanjio kaznu silovatelju Kevinu Rojanu Nietu s 25 godina zatvora maksimalne sigurnosti na 10 godina običnog zatvora s premisom kako silovatelj nije želio nauditi trogodišnjoj žrtvi iako je ona analno penetrirana, te da se silovatelj nakon čina nije pokazao nemar i bezosjećajnost.

Ova izjava suca je nevjerojatna i sramotna i svakom normalnom ljudskom biću će stvoriti osjećaj gađenja i bijesa, no nema veze s istinom jer silovanje je silovanje, dakle djevojčica je povrijeđena, a sam silovatelj je držao djevojčici zatvorena usta kako se njeni krici užasa i boli ne bi mogli čuti u susjedstvu dok se on zadovoljava. Sudac je takvu činjenicu jednostavno predvidio točnije objasnio je kako osim samog čina sodomije nije bilo pokazatelja nanošenja BOLI nad žrtvom te da ni sa čim nije naudio žrtvi.

U zaključku suđenja sudac M. Marc Kelly je izjavio slijedeće:

„Pa ipak, ako pogledamo u činjenice, vidjet ćemo da gospodin Rojano nije imao tipične predatorske nagone te da je izostao tipičan brutalan napad sodomije na djevojčicu. Gospodin Rojano nije pratio niti se šunjao za žrtvom, on je igrao video igrice kada je ona ušetala u njegovu garažu. On je nenadano postao seksualno uzbuđen no nije imao svjesni naum naštetiti djevojčici prije nego li je napao. Napadač je gotovo odmah prestao s činom napada te je shvatio kako je u krivu. Iako je napad ozbiljan on ne pokazuje elemente pedofilnog predatorskog napada na nevinu djecu. Nije bilo tipične bezosjećajnosti prema žrtvinom dobrostanju.”
Unatoč ludilu ovakve odluke, u kojem se silovanje pretvara u nesilovanje, činjenice su malo drugačije, naime silovatelj je automatski skinuo hlače jadnom djetetu, te joj je prekrio usta rukama kako ne bi mogla zvati roditelje čija se kuća nalazi u blizini, iako je započeo sa silovanjem i penetrirao svom duljinom spolovila u zadnjicu djeteta, nije se mogao do kraja zadovoljiti jer je žrtvina majka glasno dozivala te mu je libido splasnuo.

Nakon što je djevojčica sama otišla do majke, rekla je kako je „boli guza” te je majka zvala policiju i ambulantu te je otkriveno kako djevojčica ima ozbiljne povrede anusa i debelog crijeva, povrede koje su nastale silovanjem.

Ubrzo nakon presude na Internetu je pokrenuta peticija za smjenjivanjem i otpustom suca Kellyja jer javnost smatra kako je svako silovanje togodišnje djevojčice preokrutno i predugo traje iz kuta gledanja žrtve, te da se na takav način i te kako uništava dječje dobrostanje, a u peticiji jasno stoji kako niti jedan silovatelj ne brine o tome što radi djeci, niti ih interesira kroz kakve traume prolaze silovana djeca.

Unatoč pritisku javnosti, sudac je ostao pri svojoj odluci smatrajući da je pravedna i osjećajna te da je žrtva na takav način dobila svoju zadovoljštinu, on je također napomenuo da je učinio sve što je mogao kako bi efikasno i brzo odradio pravdu, te da je imao obzira prema žrtvinim roditeljima.

Nevjerojatno je kako je sudac Kelly dobio kompletnu dokumentaciju u kojoj se vidi kako je djevojčica pretrpjela teške tjelesne ozljede i psihičku traumu, no unatoč čvrstim dokazima njemu ovakvo silovanje nikako ne nalikuje na „bezobzirni akt predatorske pedofilije.”

Nakon ovakve presude ništa nas više ne može začuditi iz američkog sudstva.

Autor: Ljubica Šaran / Matrix World

Optimized by Optimole