karamarko intervju

Prozvani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbacio je SDP-ove optužbe za nezakonito zapošljavanje u SOA-i, u vrijeme kada je bio na čelu Agencije, o kojem piše Novi list. Kaže, sve smo radili prema zakonu, pa neka se sve provjeri, rekao je u intervjuu za HRT

Nije vrijedno spomena. Dakle, to je jedan u nizu pokušaja da se opet stvori nova afera. Ja sam bio ravnatelj službe, potpisivao sam rješenja, ali sigurnosne provjere nisam ja radio i sve smo radili po zakonu, rekao je Karamarko.

HDZ – radikalna desna stranka?

Naravno da to nije istina. Stranka opasnih namjera jesmo za one koji već dvije godine ništa nisu učinili da bi prosječni Hrvat mogao kvalitetnije živjeti. Stranka smo opasnih namjera za one koji nemaju rješenje za gospodarske probleme u kojima se nalazimo, jesmo stranka opasnih namjera za one koje dovode u pitanje temeljna načela i vrijednosti na kojima je stvorena suvremena hrvatska država. Mi smo narodnjačka stranka, a one danas vladaju Europom. Ne možemo izgubiti birače ako govorimo istinu. Mi zahvaćamo veliki pojas – mi smo desni centar i narodnjaštvo, odgovorio je Karamarko.

BDP, nezaposlenost, investicije

Vlada griješi jer nije dala poticaja razvoju gospodarstva kroz poduzetništvo, i malo i veliko, i što je zapriječila kvalitetne investicije jednom nekonzistentnom poreznom politikom. Upravo ovim slijedom, što sam sad rekao, bismo mi napravili. Moramo imati jedan konzistentan program koji će objedinjavati politiku i poreznu politiku. Taj program mora biti rezultat dijaloga svih socijalnih partnera – sve ono što je izostalo u Vladinom radu. Osim našeg programa pripremamo i nekoliko vrlo vrijednih državnih projekata (navodnjavanje, prugu Pula-Rijeka-Zagreb), podmorske tunele, saniranje otpada, plovni putovi, projekti koji će zaposliti puno ljudi, najavljuje Karamarko. (Foto: HRT)

ZOR strši iz mozaika jednog pravog sveobuhvatnog programa i ZOR mora biti dio tog programa. On mora biti posljedica konsenzusa svih socijalnih partnera. ZOR-u fali da isčupan iz konteksta sveopćeg programa dovede puno ljudi na prosjački štap. Način na koji provode ZOR, njihov imperativni ton, njihova nemogućnost da slušaju druge je nešto što je iziritiralo javnost, sindikate i na kraju i opoziciju, rekao je Karamarko u intervjuu za HRT. (Foto: HRT)