Stožer: Dođite i istaknite naše zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvi Vukovara

djeca-pod-zastavom-kolona

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izdao je proglas u kojem poziva branitelje, stradalnike i svu javnost da dođu u Vukovar i pridruže se Koloni sjećanja u molitvi i s nacionalnim obilježjima

djeca-pod-zastavom-kolona

“Vama kojima služimo, braniteljima, stradalnicima, hraniteljima i moliteljima, svekolikoj hrvatskoj javnosti u Domovini, Herceg Bosni i iseljeništvu. Kolona sjećanja uvijek je bila i ostat će samo jedna. Oni koji 364 dana u godini napadaju žrtvu Vukovara protuzakonitim simbolima, sabotiraju saborski dijalog o prijeporu, izbjegavaju odluke Ustavnog suda su peta kolona unutar kolone”, ističe SOHV u proglasu.

“Oni su prošle godine odustali od Kolone sjećanja i iskazivanja pijeteta žrtvi Vukovara i Hrvatske, oni su odustali od svog, hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja, oni svoje sramotno odustajanje proglašavaju incidentom za kojeg krive druge, oni traže da živa žrtva zašuti kako bi samo toga dana mogli, pred TV kamerama, iskazati pijetet po službenoj dužnosti. Odustali su tada od kolone i ‘vukovarske’ Hrvatske!”, piše SOHV te dodaje: “Stoga živa žrtva Vukovara i Hrvatske neće ulaziti u krug bolnice, a svakome je na izbor i savjest”.

“Braćo i sestre u oružju, u boli, u nadi, u Kristu. Dođite, ponesite lampione i krunice – budimo zajedno u molitvi. Dođite s nacionalnim obilježjima, ponosno podignite svoje trobojnice, zastave svojih ratnih postrojbi i udruga. Podignite zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazite. Transparentima istaknite naše zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvi Vukovara i žrtvi Hrvatske, kako je to primjereno Koloni sjećanja. Neka nam duh zajedništva kroz molitvu,učvrsti dostojanstvo i mir dostojan onih kojima hodimo u Koloni”, pozivaju iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. (foto: stozerzaobranuhrvatskogvukovara.hr, narod.hr)

kolona1991
Vukovar, kolona 1991.

PROGLAS SOHV – Kolona sjećanja 2014

Vama kojima služimo, braniteljima, stradalnicima, hraniteljima i
moliteljima, svekolikoj hrvatskoj javnosti u Domovini, Herceg Bosni i iseljeništvu.
Kolona sjećanja uvijek je bila i ostat će samo jedna.
Oni koji 364 dana u godini napadaju žrtvu Vukovara protuzakonitim simbolima, sabotiraju saborski dijalog o prijeporu, izbjegavaju odluke Ustavnog suda, su peta kolona unutar kolone.
Oni su prošle godine odustali od Kolone sjećanja i iskazivanja pijeteta žrtvi Vukovara i Hrvatske,
oni su odustali od svog, hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja
oni svoje sramotno odustajanje proglašavaju incidentom za kojeg krive druge,
oni traže da živa žrtva zašuti kako bi samo toga dana mogli, pred TV kamerama, iskazati pijetet po službenoj dužnosti.
Odustali su tada od kolone i „vukovarske” Hrvatske!

Stoga živa žrtva Vukovara i Hrvatske neće ulaziti u krug bolnice, a svakome je na izbor i savjest.

Braćo i sestre u oružju, u boli, u nadi, u Kristu.
Dođite, ponesite lampione i krunice – budimo zajedno u molitvi.

Dođite s nacionalnim obilježjima, ponosno podignite svoje trobojnice, zastave svojih ratnih postrojbi i udruga. Podignite zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazite. Transparentima istaknite naše zajedništvo u iskazivanju pijeteta žrtvi Vukovara i žrtvi Hrvatske, kako je to primjereno Koloni sjećanja.
Neka nam duh zajedništva kroz molitvu, učvrsti dostojanstvo i mir dostojan onih kojima hodimo u Koloni.

S vjerom u Boga i Hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara