“Solidarnost” poziva na donošenje dokumentacije o kriminalnim radnjama u pretvorbi

solidarnost

Udruga bivših zaposlenika “Solidarnost” Zadar poziva sve bivše zaposlenike uništenih zadarskih poduzeća da u Udrugu donesu ako posjeduju svu dokumentaciju o kriminalnim radnjama pojedinaca u pretvorbi i privatizaciji

solidarnost

Obavijest prenosimo u cijelosti:

Izvješćujemo hrvatsku javnost da je našu kaznenu prijavu Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, protiv predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i dr., zbog kaznenih djela iz čl.337.st.4. Kaznenog zakona, dostavilo na postupanje Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar poziva sve bivše zaposlenike uništenih zadarskih poduzeća da u Udrugu donesu ako posjeduju svu dokumentaciju o kriminalnim radnjama pojedinaca u pretvorbi i privatizaciji. Dokumentacija će biti proslijeđena Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Za uništenje zadarskih poduzeća netko je kriv i to upravo strukture vlasti koje su bile na odgovornim društvenim položajima u Republici Hrvatskoj i to od 1990. godine do danas, koje su to omogućile pojedinim društvenim skupinama da se domognu imovine velike vrijednosti za koju imovinu nikada nisu platili adekvatnu tržišnu niti bilo kakvu cijenu. Za ta kaznena djela u pretvorbi i privatizaciji trgovačkih društava nikada nitko nije odgovarao bilo kazneno ili imovinsko-pravno.
U Zadru, 19. studenog 2014. godine

Predstavnik oštećenih
Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar
Predsjednik Petar Smokrović