Skinute sve dvojezične ploče u Vukovaru – uhićeno pet osoba

x vukovar ploce

x vukovar ploce

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara točno u 11 sati skinuo je sve dvojezične ploče u gradu. Počinitelji su privedeni u policijsku postaju, prenio je HRT. Vlado Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara potvrdio nam je kako su dvojezične ploče u Vukovaru skinute te kako su osobe koje su to učinile bile u policiji, većina njih je pušteno.

„Danas imamo sastanak s braniteljskim udrugama ovdje u Vukovaru”, kazao je istaknuvši kako je danas dan 204. Vukovarske brigade te kako su vjerojatno ljudi u svom tom prisjećanju na sve ono što se dogodilo nisu suzdržali te su ploče jednostavno poskidali.

„Očito je da se radi o braniteljima i stradalnicima, onima najtežim te vjerujemo da više neće biti takvih ploča dok se ovo stanje ne riješi u gradu Vukovaru, tj. status grada Vukovara”, istaknuo je Iljkić.

Dogodilo se to u vrijeme dok je trajala misa u počast poginulim braniteljima – u povodu 23. obljetnice osnutka 204. Vukovarske brigade. Ploče su potom urudžbirane u gradsko poglavarstvo, te poslane u Zagreb, prenosi HRT.

Uhićeno je 5 osoba i svih petero su stradalnici Domovinskog rata. Pred policijom je 50-ak članova Stožera za obranu Vukovara – koji zahtijevaju njihovo puštanje. (Izvor: narod.hr/hrt, foto:  Pixsell)