Sinovčić u USKOK-u – Odvjetnik najavio aktivno iznošenje obrane

PXL sinovcic

PXL sinovcic

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić doveden je u zagrebačko sjedište Uskoka, gdje bi trebao biti ispitan o sumnjama da je počinio niz koruptivnih nedjela u predstečajnoj nagodbi njegove tvrtke VOX i privatizaciji NK Zadra.

Nešto prije devet sati u zgradu Uskoka ušao je i njegov odvjetnik Andrej Korljan, koji je ranije medijima najavio da će Sinovčić aktivno iznositi obranu te pojašnjavati tragove novca u NK Zadru i tvrtki Vox.

Neslužbeno se doznaje da zbog niza koruptivnih nedjela Uskok uz Sinovčića tereti još sedam osoba te jednu tvrtku. Navodno je riječ o bivšem pročelniku zadarske Porezne uprave Vjekoslavu Jurlini, poreznicima Željanu Pejkoviću, Marku Lozančiću i Ireni Anić, bivšem direktoru NK Zadra Novici Erliću, sadašnjem direktoru Daliboru Zebiću i pročelnici zadarske Porezne uprave Stoji Mučaji.

Osim Sinovčića, koji je sinoć nakon pretresa doma i poslovnih prostorija iz Zadra prevezen pritvorskom nadzorniku u Zagrebu, u Uskoku će biti ispitana i Stoja Mučaji koja je osumnjičena iako je ranije upozoravala na nezakonitosti u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, a prošle godine je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun kuna sumnjivih Zebićevih potraživanja. No, Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto. Odvjetniku Milanu Petričiću koji bi je trebao zastupati Stoja Mučaji je navodno kazala da joj ne treba odvjetnik upravo stoga jer je prijavila Sinovčićeve nepravilnosti u predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX. (Filip: Filip Brala/PIXSELL, HRT)