Skip to content

Sajam knjige u Istri

najavila je na konferenciji za novinare direktorica tog sajma Magdalena Vodopija.

Dodala je kako je sajam ove godine „možda natjeran da bude recesijski" u nekim elementima, ali to sigurno neće biti u programskom smislu.

Najavljujući neke autore koji će boraviti u Puli od 4. do 13. prosinca, istaknula je argentinskog pisca Alberta Manguela, koji će svečano otvoriti sajam, te jednog od najpoznatijih suvremenih američkih filozofa Daniela Dennetta, koji će u sklopu programa „Razgovor iza zavjese" u Puli predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige „Kraj čarolije: religija kao prirodna pojava".

Na ovogodišnjem sajmu nastupit će i kazališni redatelj Dragan Živadinov, jedan od najvažnijih modernih slovenskih umjetnika.

Program pod nazivom „Vikend knjižničara" ove će godine obilježiti proslava 60. obljetnice pulske Sveučilišne knjižnice, a tom će prigodom goste sajma dočekati izložba replika 15 najstarijih i najbolje čuvanih knjiga iz trezora te knjižnice.

Na „Doručku s autorom" voditelj programa Vojo Šiljak ugostit će među ostalim Vladu Kreslina, Miljenka Jergovića, Slobodana Šijana, a u sklopu programa „Suton uz knjigu" svoje će nove knjige predstaviti Mirko Kovač, Predrag Matvejević i Ante Tomić.

Dodala je kako će se zbog novčane krize u koju je sajam upao neposredno uoči održavanja održati okrugli stol s temom „Kako financirati izvaninstitucionalne projekte u kulturi".

Hina

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole