Nizozemski reprezentativac Arjen Robben izjavio je kako ne želi biti dio Guardiolinih rotacija u Bayernu iz Münchena, premda izrazito cijeni španjolskog trenera

ruben

Oštra konkurencija za pozicije u redovima bavarskog nogometnog velikana omogućava Josepu Guardioli rotiranje udarne jedanaestorice, ali Arjen Robben radije bi igrao što je više utakmica moguće.

“Rotacije loše utječu na mene. Treba bi neprestani ritam, tada postajem sve jači i dobivam na tečnosti. Treba mi samo odmor između utakmica, to pomaže oporavku mog uma i tijela”, izjavio je Nizozemac njemačkim medijima.

Iako se takvo razmišljanje vjerojatno neće previše svidjeti bivšem treneru Barcelone, Robben je naglasio kako se divi njegovom uspjehu u Münchenu i dosadašnjem radu.

“Guardiola je najbolji taktičar na svijetu. Perfekcionist je, a sada smo i u prednosti da se više ne moramo navikavati na novog trenera. Sve smo bolji u posjedu lopte i igramo mirnije. Guardiola naporno radi i savršeno nas priprema, shvaća gdje se otvara prostor na terenu. To je znao i kao igrač te želim da on ostane na kormilu Bayerna barem do mog isteka ugovora 2017. godine”, ispričao je 30-godišnji krilni nogometaš Bayerna.

Guardiolini će nogometaši u subotu odmjeriti snage s trećeplasiranim Bayerom iz Leverkusena. (Foto: EPA, BR/hrsport.net)