Skip to content

Razočarani SDP-ovac napisao: Zorane, Marina i Željko

Razočarani SDP-ovac Aleksandar Hatzivelkos otvorenim pismom obratio se predsjedniku i članovima Predsjedništva stranke Zoranu Milanoviću te Marini Lovrić Merzel i Željku Sabi

pismo zoranu

Pismo je objavio na svojem blogu, a izražava nezadovoljstvo stajalištem predsjednika stranke prema optuženima Lovrić Merzel i Sabi. Također njih dvoje poziva da odmah podnesu ostavke.

U emisiji HTV-a Hrvatska uživo o političkim posljedicama optužnica članova predsjedništva SDP-a govorila je bivša članica Aleksandra Kolarić i sadašnji član SDP-a Aleksandar Hatzivelkos, autor pisma.

U stranci treba aktivno i javno djelovati jer se tako jača stranka. U ovome vidim dva apekta – društveni i stranački. Reagirao sam iz oba razloga. Ako već nismo, moramo raditi na tome da kao društvo, ali i na političkoj razini ne prihvaćamo toleriranje bilo kakve sumnje na kriminal, rekao je Hatzivelkos.

Očekivao je da Milanović nedvosmisleno osudi tu situaciju. Dok se ne ukloni sumnja u počinjenje političke korupcije, te osobe ne smiju sudjelovati u političkom djelovanju stranke, rekao je Aleksandar Hatzivelkos.

Ja sam i dalje SDP-ovac, samo bez iskaznice. Postat ću opet i s iskaznicom, rekla je Kolarević. Dodala je da predsjednik stranke Zoran Milanović ne poznaje statut. Mene je izbacio iz stranke mimo statuta, a i jučer je pokazao nepoznavanje statuta u vezi sa slučajevima Lovrić Merzel i Sabo, rekla je Kolarević.