Pupić Bakrač: Za NK Zadar odgovorno ministarstvo financija – Lalovac i Šegon

“Ne bih rekao da je strahovladu provodio Reno Sinovčić već političko interesna kriminalna grupacija čije je Reno Sinovčić bio jedan dio“, izjavio je za N1 Televiziju nezavisni zadarski gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač

predst

Pupić Bakrač je dugo upozoravao na nezakonosti vezane za pretvorbu NK Zadar u sportsko dioničko društvo te smatra nevjerojatnim da je klubom rukovodio čovjek koji je odgovoran za nastanak 70 milijuna kuna duga prema Poreznoj upravi. Ističe da se radi o korupcijskoj hobotnici koja je Reni Sinovčiću omogućila upravljanje klubom s pozicije vanjskog stručnog suradnika ali i da postane vlasnikom NK Zadar.

„Ne znam kako je taj elaborat o pretvorbi mogao proći povjerenstvo za sportske klubove pri ministrstvu kojim je predsjedao Lalovac. I kako su oni uopće mogli donijeti zaključak da će nastati nemjerljiva šteta NK Zadra ako ga ne preuzme Reno Sinovčić, osoba koja je napravila preko 70 milijuna kuna dogovanja”

Odbacio je mogućnost da su u sumnjivoj pretvorbi sudjelovali djelatnici Porezne uprave, no ističe da su sudjelovali djelatnici Ministarstva financija uključujući i današnjeg ministra Borisa Lalovca.

“Ja ne znam je li on samo tehnički potpisivao ili je u tome i sudjelovao. Vi tu imate niz igrača koji se pojavljuju i u pretvorbi NK Zadra i u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX. To su vam Kralj, Lalovac, Šegon i takvi igrači”, izjavio je Pupić Bakrač. (Foto: Index, Izvor: Narod.hr\N1)