Prvi regionalni Festival vina Dubrovnik FestiWine

Rene Bakalovic
Predstavljamo suradnike FestiWine-a:
RENE BAKALOVIĆ – “Hrvatski odgovor na Jamie Olivera”

Rene Bakalovic

Rene Bakalović, prvi hrvatski gastronomad, veliki zaljubljenik u vina i promotor hrvatske kuhinje, svoja će eno-gourmet iskustva i znanja podijeliti i utkati u prvi regionalni vinski festival Dubrovnik FestiWine koji će se održati u Klarisi od 24. – 26. travnja 2014. godine.

Hedonist s bogatim životnim iskustvom i poznato medijsko lice koje su gledatelji mogli pratiti samo u zadnjih par godina u brojnim emisijama poput „Kod Ane”, „Okusi Hrvatske”, „Dugo toplo ljeto”, „Kruške i jabuke”, „Gastronomad” za vino kaže: „Vino kao društveni i kulturni fenomen, ima veliku širinu i potencijal i Hrvatska je posebna po tome, ali ga ne promovira dovoljno”.

Upravo je to jedan od osnovnih ciljeva održavanja Dubrovnik FestiWine-a – promocija i repozicioniranje lokalnih vina u našoj ukupnoj turističkoj ponudi te vraćanje vinu statusa koje zaslužuje, a g. Bakalović će zasigurno svojim znanjem i iskustvom u tome pomoći.

Novinar Jutarnjeg lista i Dobre hrane, smatra kako je Hrvatska jedna od najzanimljivijih zemalja u eno – gastronomskom smislu, a koliki je zaljubljeni u vina ponajbolje govori zgoda kada je suprugu Jasminku naljutio kupivši vino čija je cijena bila 2.000 tadašnjih maraka. „Bilo je to vino grofa Eltza, To je bio sav novac koji smo imali i Jasminka me htjela ubiti kad je vidjela da sam ih potrošio na vino.”– prisjeća se Rene.

UK Times ga je nazvao „hrvatskim odgovorom na Jamie Olivera” (Croatia’s answer to Jamie Oliver), usporedivši ga s planetarno popularnim kuharom koji je sa svojim kulinarski show-om „Goli kuhar” bio rado gledan i u Hrvatskoj.

Reneova razmišljanja te zanimljivosti vezana uz vina i Dubrovnik FestiWine od ove subote, 29. ožujka možete pratiti u Reneovoj kolumni “Uz FestiWine” u Dubrovačkom vjesniku.