Premijera HNK Zadar: “Bepo i Marijeta” otvara jubilarno 20. kazališno ljeto

bepo i marijeta
U ponedjeljak 30. lipnja u dvorištu Providurove palače započinje 20. Zadarsko kazališno ljeto.

bepo i marijeta

Jubilarni rođendan ova manifestacija koju organizira Hrvatsko narodno kazalište Zadar, slavi s premijerom Bepo i Marijeta – adaptacijom Smojinih Roka i Cicibele i njihovim smještanjem u zadarski kulturološko – socijalni ambijent.

Ljubavne priče Odiseja i Penelope, Tristana i Izolde, Romea i Julije te na kraju Roka i Cicibele ili po zadarski Bepa i Marijete, tragične su, dramski intenzivne, ujedno istinite i životne. Upravo takvom, ljubavnom, mediteranskom, domaćom i potpuno ogoljenom pričom započinje jubilarno Zadarsko kazališno ljeto. U režiji Nine Kleflin i u adaptaciji članova ansambla, pred zadarskom publikom oživjeti će Bepo i Marijeta, bračni par koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i s vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar.

Jasna Ančić kao Marijeta, Zlatko Košta kao Bepo i tekst inspiriran djelom Roko i Cicibela Miljenka Smoje najbolja su pozivnica za uistinu poseban teatarski doživljaj. Antijunaci koje morate voljeti, dalmatinski humor, glazba uživo i sve to pod zvijezdama idealna je uvertira u sva kulturna događanja koja čete moći pohoditi tijekom brojnih vrućih ljetnih večeri.

Stoga neka ljubavna priča Bepa i Marijete bude vaša inspiracija, utjeha ali i podsjetnik kako je život kratak i prolazan, i da bez obzira na sve probleme, najvažnije je na kraju ipak voljeti i biti voljen.

 

Ponedjeljak, 30.6. 2014. – premijera
Utorak, 1.7.2014. – izvedba
Dvorište Providurove palače
21:30 h
HNK ZADAR
prema M. Smoje, Roko i Cicibela u adaptaciji članova ansambla
BEPO I MARIJETA
Štorija o ljubavi i mižerji
režija: Nina KLEFLIN

igraju:
Jasna ANČIĆ
Zlatko KOŠTA
kostimografija: Marija ŠARIĆ BAN
scenografija: John ČOLAK
glazba: Dražen HABUŠ
oblikovanje svjetla: Ivo NIŽIĆ
asistent režije: Vinko RADOVČIĆ
nspicijent: Mišo KAMBER
izrada kostima: Vernada STIPANIČEV