Premijer obmanjuje javnost da nije bilo zapošljavanja u SOA-i u posljednje 2,5 godine

jandrokovic
HDZ-ov Gordan Jandroković optužio je danas premijera Zorana Milanovića da je lagao i obmanuo javnost kada je rekao da u SOA-i u posljednje 2,5 godine nitko nije zaposlen

jandrokovic

– Ta izjava nije istinita, radi se o obmanjivanju javnosti, ta izjava je najobičnija laž. U SOA-i je 2012. primljeno 26 ljudi, lani 15 ljudi – tvrdi Jandroković te dodaje da je te informacije dobio kao član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Iako je riječ o tajnim dokumentima koje je Odbor dobio tijekom istrage zapošljavanja u SOA-i, ali je odlučio, kaže, interes javnosti da bude istinito informirana staviti ispred tajnosti dokumenta.

– Smatram da premijer koji ima uvid u sve te dokumente ne može govoriti laži i ne može obmanjivati javnost. Ponavljam, nije točno da nitko nije zaposlen u 2012. i 2013. godini i zaista potpuno mi je neshvatljivo da se predsjednik Vlade na taj način igra činjenicama, da koristi netočne podatke. Na žalost ne mogu koristiti drugi izraz nego da obmanjuje javnost i iznosi lažne informacije o zapošljavanju u SOA-i – zaključio je Gordan Jandroković. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Poslovni.hr)