Skip to content

Predstavljamo Noć filma i Sound&Vision – nove atraktivne programe Tabor Film festivala

Filmovi, glazba i oblizeki na 12. Tabor film festivalu!

tff

12. TFF traje od 10.-15.06.2014. a održavati će se na čak tri lokacije. Vikend završnica u dvorcu Tabor donosi nova događanja i uživanje u filmovima, muzici i kulinarskim delicijama

Uz uobičajene filmske projekcije filmova u glavnom i popratnom programu, ove godine na Tabor film festivalu posjetitelji će moći uživati i u dva posebna događanja pod nazivima Sound &Vision i Noć filma.

Sound & Vision pod sloganom gledam glasno u atriju dvorca Veliki Tabor donosi fuziju filma i glazbe izvođene uživo. Za ovaj koncertno-filmski program izabrani su filmovi posebne vizualne ekspresije kojima je „ugašen” originalan ton, a svoju će verziju glazbene podloge pred publikom izvoditi glazbenici najrazličitijih žanrovskih izričaja, od lokalne limene glazbe do eksperimentalnog zvuka. Pokretne slike zvukom će pratiti bend Husta, jedan od najosebujnijih eksperimentalnih rock sastava ovog podneblja, električnom „techno” gitarom inovativan će zvuk kreirati NT WAVE a.k.a. Valent Samardžija „Beat Buster”, na klavijaturama i saxu zasvirat će A Duo Boo (Jurica Vugrek i Dražen Škrlec), a ovim će se izvođačima pridružiti i limena glazba ‘Karlo Lugarić’ iz Desinića, kao i KUD Horvatska iz Desinića. Sound & Vision oživljava davne prakse prije nastanka zvučnog filma, kada su se partiture izvodile uživo uz projekcije, a donosi ih na nov i svjež način, šarolikim spektrom izvođača nudeći poseban doživljaj svim posjetiteljima.

Dok Sound&Vision spaja film i glazbu, u Noći filma udružuju se čak četiri elementa dobre zabave. Ovaj 4D: Film – Gastro – Eno – Stand up Doživljaj temelji se na sljedećoj pretpostavci: kada si u srednjovjekovnom dvorcu – živi kao na dvoru! Naravno, uz pomoć suvremene tehnologije. Pokretne slike, dvorski zabavljač i pun stol hrane i vina, uz obilje smijeha, komentiranja i navijanja za svoje filmske favorite koji kao da su izvađeni iz čarobnog šešira smijeha, apsurda i zabave, glavna su obilježja ovog dvosatnog filmskog i gastronomskog showa u kojem aktivno sudjeluje i publika, birajući najbolji film koji će biti i nagrađen. Za dobro raspoloženje pobrinut će se duhoviti majstor ceremonije, glumac i redatelj SF trash filmova Neven Aljinović Tot, uz pratnju otkačenog pijanista Vedrana Januše. Dok će se nizati kadrovi na platnu, na stolovima će se nizati tanjuri puni delicija koje za goste spravlja Tomislav Kožić, kulinarski chef Bluesun Hotela Kaj i višestruki nositelj titule najboljeg zagorskog chefa.

Svi programi 12. Tabor Film Festivala bit će besplatni, osim Noći filma koja za simboličnu cijenu nudi jedistven gastronomski doživljaj. Detalje o programima potražite na web i FB stranici 12. TFF-a.