Predsjednik Josipović – Sve aktivnosti u službi vlastite kampanje, dnevno troši milijun kuna

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas će nazočiti obilježavanju 65. obljetnice rada tvrtke “Ericsson Nikola Tesla” u Zagrebu, nakon toga putuje u Gornji Kneginec gdje će prisustvovati otvaranju nove trafostanice HEP-a. Sveučilišni centar Varaždin Sveučilišta Sjever, Josipović će posjetiti iza 17 sati

jos ters

Tako aktualni predsjednik od početka svog mandata 2010. godine do kraja radi za Ivu Josipovića, a ne hrvatske građane i dnevno troši oko milijun kuna novca iz proračuna i to za vlastitu predsjedničku kampanju. Također Josipović je tijekom mandata često putovao, a ponajviše u zemlje “regiona” te tamo tražio političke saveznike. Za sada ima sigurnu i bezuvjetnu potporu haaškog optuženika, ratnog zločinca Vojislava Šešelja i gospođe Vesne Teršelić iz Dokumente koja dobiva nešto manje milijuna.

Predsjednička kampanja počinje 9. prosinca, a izbori za predsjednika Republike Hrvatske održat će se 28. prosinca te drugi krug 11. siječnja.

Troje predsjedničkih kandidata Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović i Milan Kujundžić izjavilo je da su protiv povećanja naknade troškova izborne promidžbe za predsjedničke izbore, koja bi, po odluci Vlade, za kandidata ili kandidatkinju s najvećim brojem dobivenih glasova u prvom izbornom krugu, 28. prosinca, iznosila milijun kuna.

Na prošlim izborima, 2009./2010. godine, Josipović je u prvom krugu dobio 250 tisuća kuna, kao i Milan Bandić, Nadan Vidošević i Andrija Hebrang – svi koji su osvojili više od 10 posto glasova. U drugom krugu Josipović i Bandić dobili su još po 250 tisuća kuna, a izbori su ukupno stajali milijun i pol kuna. Ove godine kampanja za predsjedničke izbore mogla bi stajati oko pola milijuna kuna više.

Uz sadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića, kandidature su do sada najavili Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić, Ivan Grubišić, Anto Đapić i Ivan Rude, Vesna Balenović, Tomislav Šutalo, Ivan Bavčević. (Foto: Robert Anic/PIXSELL, Izvor: narod.hr)