Skip to content

Potraga za zrakoplovom Malaysia Airlinesa i dalje bez rezultata

U ovom trenutku imamo podatke o plutajućim objektima sa šest satelitskih snimki. Brodovi idu na to područje, možda ih već danas lociraju, rekao je malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein

potraga zrakoplov

Novi dan potrage za zrakoplovom Malaysia Airlines završio je bez rezultata. Pretražuje se područje sjeveroistočno od prethodnoga, gdje su kineski zrakoplovi uočili predmete na morskoj površini. Međutim za sada se ne povezuju s nestalim Boingom. Ipak nadu daje to što se sve više predmeta opaža na satelitskim snimkama, a primijećeni su i iz prve ruke. Novozelandski zrakoplovi letjeli su samo 100 metara od morske površine i uočili predmete. Najvjerojatnije je riječ o ostacima takozvanog morskog smeća, predmeta koji su pali s tankera i brodova.

I dok se čekaju vijesti s tog područja, obitelji i dalje traže odgovore.

U Pekingu su obitelji i rođaci putnika održali prosvjed protiv malezijske vlade. Zahtijevaju dokaze o tome da se zrakoplov srušio u taj ocean. Malezijski ministar prometa sastao se s nekoliko ožalošćenih obitelji.

Jedino mogu poručiti da pratimo tragove koje imamo. U ovom trenutku imamo podatke o plutajućim objektima sa šest satelitskih snimki. Brodovi idu na to područje, možda ih već danas lociraju, rekao je malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein.

Za nestalim Boeingom 777, u kojem je bilo 239 ljudi, traga se već 23. dan. (HRT)