Potpuno je iluzorno Crkvu poistovjećivati sa Željkom Markić i nekoliko njezinih intimusa

markic

Crkva ne želi Željku Markić: Politička odbijenica s Kaptola: ‘Njoj je slava udarila u glavu…’

Ugledni svećenik i prijatelj kardinala Bozanića: “Potpuno je iluzorno Crkvu poistovjećivati sa Željkom Markić i nekoliko njezinih intimusa’

Željki Markić slava je udarila u glavu i potpuno je iluzorno Katoličku crkvu poistovjećivati s njom i nekoliko njezinih intimusa. Našli smo se na pitanju referenduma o braku jer i za Crkvu je prirodan isključivo savez između žene i muškarca koji onda stvaraju obitelj, ali politika je nešto sasvim drugo. Najjednostavnije govoreći, nemam dojam da njezin politički angažman može donijeti nešto pozitivno, iako u hrvatskoj politici ionako nema nikoga tko do­nosi pozitivnu promjenu – rezolutnim glasom komentirao je ugledni katolički svećenik najavu uključivanja Željke Markić u politiku, piše Globus.

Mišljenje ovog svećenika, koji je u unutarcrkvenim podjelama jedan od važnijih saveznika kardinala Josipa Bozanića, nipošto ne predstavlja raritet. Čak trojica crkvenih predstavnika, koji međusobno nisu posebno bliski, potvrdili su u razgovorima koje smo vodili da neformalnu čelnicu pokreta “U ime obitelji”, liječnicu Željku Markić, na Kaptolu ne percipiraju kao perspektivnu političarku, a kamoli kao nekoga tko može računati na značajniju crkvenu potporu. (Bruno Konjević/CROPIX, Jutarnji.hr)