Skip to content

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić u “regionu” daje kontradiktorne izjave i izaziva skandale (Video)

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, ako je vjerovati navodima medija u “regionu”, izazvala je svojim izjavama u Crnoj Gori skandal, jer je prvo rekla da podržava ulazak u NATO te zemlje, pa ne podržava jer je preduvjet je procesuiranje zločina protiv novinara, da bi kasnije Ministarstvo vanjskih poslova priopćenjem reklo da je to neistina i da Hrvatska podržava Crnu Goru

pusic

No, onda se pojavila snimka ministričine izjave.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome može li se država s velikim brojem nerasvijetljenih ubojstava i u kojoj se svako malo događaju napadi na novinare naći u NATO-u, rekla je da ne.

“Takva zemlja se ne bi trebala naći, ne može se naći u NATO savezu. Zato je od neizmjerne važnosti da se takvoj zemlji pokaže vrlo jasno da ima šanse ući u taj i ovaj drugi savez za koji ste počeli pregovore kao dobitna motivacija da takve stvari eliminira prije bilo kakvog daljeg razgovora. Dakle, nema neprocesuiranih napada na medije, neprocesuiranih zločina. To je svakako nešto što je preduvjet bez daljnjeg’, rekla je Pusić.

“Nakon što su novinari objavili njenu izjavu, u članku pod naslovom ” Pusić: Zemlja u kojoj napadi i ubistva novinara nisu istraženi ne bi trebalo da bude član NATO”, reagirala je glasnogovornica Ministarstva Danijela Barišić tvrdeći da je riječ o neistini te da Hrvatska podržava članstvo Crne Gore u NATO.

“Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić je nebrojeno puta, uključujući danas u Budvi na forumu To be secure, kao i na LIBSEEN konferenciji u Kotoru, rekla kako podržava članstvo Crne Gore u NATO-u. Uostalom, danas su brojni novinari čuli da su ministri vanjskih poslova i ministri obrane Hrvatske i Slovenije uputili pismo kojim podržavaju upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na summitu u Walesu”, priopćilo je ministarstvo.

Epilog je komentar direktora crnogorskih Vijesti “Izvinjenje ministarki Pusić”, a snimku izjava možete pogledati. (Izvor: Narod.hr)

{youtube}roeG1CyU1Ew|500|400|0{/youtube}