Skip to content

Plakati Dalide Karić-Hadžiahmetović

Izložba plakata „Chalenges Of Modern Living" otvara se, 11. prosinca, u K.U.N.S.-u, Rijeka. Autorica je Dalida Karić-Hadžiahmetović, magistar grafičkog dizajna iz Sarajeva.

Na izložbi „Chalenges of Modern Living / Izazovi suvremenog življenja" putem dvanaest socijalnih / ekoloških plakata bit će predstavljeni neki od najvećih izazova i problema suvremenog života: terrorism, wars, crime and corruption, demagogy, vandalism, woman trafficking, sex discrimination, global warming, radioactive contamination, water pollution, waste problems – eko bomb, deforestation. Mnogi od navedenih plakata su osvojili više internacionalnih nagrada i priznanja i bili predstavljeni na brojnim internacionalnim festivalima i izložbama.

Dalida Karić-Hadžiahmetović je rođena 1973. godine u Sarajevu. Studirala je na Studiju dizajna u Zagrebu, a diplomirala je 1999. i 2004. godine magistrirala na Odsjeku za grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje radi kao docent. Imala je sedam samostalnih izložbi. Izlagala je, također, na brojnim internacionalnim izložbama (Rim, Barcelona, Frankfurt, San Francisco, Austin, Mons – Belgija, Meksiko City, Tunis, Istanbul, Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Maribor, Novi Sad, Budva…). Dobitnik je više nagrada i priznanja od kojih je najznačajnija Zlatna medalja na IX. Međunarodnom Biennalu plakata u Mexicu 2006. godine.

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole