Ovoga tjedna u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar najavljujemo niz događanja

koncertna dvorana

koncertna dvorana

Nakon predstave u pretplati Krajolik pod oružjem Gradskog kazališta Sisak u ponedjeljak 24.veljače u Velikoj dvorani HNK u 20 h, te koncerta Zadarskog komornog orkestra u Svečanoj dvorani Sveučilišta također s početkom u 20 sati, u utorak 25. veljače slijedi humanitarni koncert Lions kluba Zadar. U Velikoj dvorani HNK s početkom u 20 h u sklopu akcije Za koncertnu dvoranu u Kneževoj palači intimni će koncert prirediti zadarska klapa INTRADE. Svojim nastupom ova će klapa dati nesebičan doprinos stvaranju svijesti da je Zadru potrebna koncertna dvorana, kao i nadi da će se iz nje u dogledno vrijeme ponovno oriti glazba.

U srijedu 26. veljače u HNK Zadar s početkom u 18 sati održat će se plesno – scenska igra udruge Zalet pod nazivom Najljepše mjesto na svijetu. Koreografkinje Iva Burčul, Suzana Đerđa i Ana Burčul Bukva priredile su poučnu priču za djecu o krokodilu Leonardu koji nakon brojnih avantura shvaća da je najljepše mjesto na svijetu njegov dom.

Dan kasnije, u četvrtak 27. veljače, HNK Zadar odzvanjat će smijehom uz jednog od naših najboljih stand up komičara. S početkom u 20 sati na velikoj pozornici Kazališta Željko Pervan izvest će svoju predstavu Na rubu Europe. Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Zato i ove godine neće izostati nastup čovjeka koji je svaki put Hrvatsko narodno kazalište popuni do posljednjeg mjesta.

pervan zeljko

Fotografija koncertne dvorane u Kneževoj palači i fotografija Željka Pervana