Najava – Izložba crteža i slika Snježane Mekić Delić: Hoću krila

Snjezana Mekic Delic - Hocu krila 1
Snjezana Mekic Delic - Hocu krila 1
Izložba crteža Snježane Mekić-Delić pod nazivom HOĆU KRILA od 1. do 9. kolovoza 2014. u Gradskom muzeju Požega, dio je programa Požeškog kulturnog ljeta

foto-galerija

I žene i pijetlovi imaju krila, ali ne mogu letjeti. U hrvatskom jeziku krilo je međunožje. U krilu držimo dijete, ljubavnika, torbu, cvijeće, vlastite i tuđe ruke…. Žene na crtežima i slikama S. Mekić-Delić pokušavaju letjeti raširenih krila/nogu, rastvorene utrobe. To je poza u kojoj je žena najotvorenija, najizloženija, najranjivija, i fizički i duhovno…. kad vodi ljubav, kad rađa, kad je silovana … kad se pokušava uzdići iznad sebe i iznad svijeta. Kad pokušava letjeti.

Snjezana Mekic Delic - Hocu krila 3

HOĆU KRILA je intimna likovna zbirka uglavnom crteža tušem i ptičjim perom, malih formata, sasvim osobna i spontana, a nastajala je zadnjih godina kao intimni dnevnik, da bi se nakon dugo skrivanja i pokazivanja samo u detaljima, sada rastvorila u jednom prostoru. To je prvenstveno priča koju mogu razumjeti žene, ali ranjivost kojoj se izlaže svojstvena je svakom biću.

Snjezana Mekic Delic - Hocu krila 13