Skip to content

Monika Vladislavljević: Lijewi Salwadorijanci

predstavila se Osječanima serijom crteža / kolaža koje povezuje motiv mačka Salwadora, izrazito glavatog heroja koji se duplicira tj.razmnožava nekom vrstom višestanične geometrijske diobe. Obzirom da je na taj način okupio oko sebe poveliku ekipu svojih klonova osnovao je stranku "Lijewi Salwadorijanci" i postigao zavidnu političku nesposobnost, što pokazuju njegovi odjevni predmeti sa zaštitnim znakovima vodećih Hrvatskih i inozemnih firmi koje mu zapravo nisu bile sponzori.

Od 2003.g. do dana današnjeg povećava broj svojih članova / klonova koji zapravo potpuno bezbrižno i "zdravo za gotovo"prihvaćaju sve izazove materijalnog i duhovnog svijeta u kojem žive, natječu se u gomili četveronožaca za svoju lopticu i cat briket,zaljubljuju u svoju sjenu kad je predimenzionirana, gube u nepoznatom,trče za vlastitim repom i uče zakone fizike."
Mačak Salwador, Osijek, 2009.

Monika Vladislavljević je rođena 1975. godine u Brčkom, Bosna i Hercegovina. Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn završila je u Zagrebu 1994. g. Akademiju likovnih umjetnosti  završila je u Zagrebu 2000. g., grafički smjer, u klasi prof. Miroslava Šuteja.

Sudjelovala je u nekoliko grupnih studentskih izložbi, na Biennalu Slavonaca (2002.), Pasionska baština(1998.) i Sajam kulture u studenskom centru (2004.).
Radi u Školi za tekstil, dizajn i primjenjene umjetnosti u Osijeku kao profesor crtanja i slikanja.

Kontakt:
Monika Vladislavljević

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole