Skip to content

Modul Kostimografija

U Galeriji ULUPUH u Zagrebu, otvara se Izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta – modul Kostimografija. Izložba se održava u okviru velikog projekta „Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909. – 2009.".
Riječ je o izložbi prve i druge generacije studenata diplomskog studija Modnog dizajna, modula Kostimografija. Prema riječima voditeljice modula, prof.dr. Nine Režek-Wilson: „Ovaj je program nastao kao promišljanje naših vrhunskih kostimografa i bivših studenata i polazi od činjenice da za taj studij postoji veliki interes i potreba. Iz suradnje sa Akademijom dramskih umjetnosti (ADU) došlo je do razmišljanja o zajedničkom studiju od kojih bi stručni i bazični dio bio na Tekstilno-tehnološkom fakultetu zbog opremljenosti studija potrebnim prostorima i radionicama, a ostali predmeti vezani za kazalište, film i TV izvodili bi se na ADU kao obavezni i izborni predmeti. Na preddiplomskom studiju modnog dizajna studenti stječu prva bazična i stručna znanja koja im kasnije koriste na diplomskom studiju kostimografije."
Na izložbi se predstavljaju radovi dvadesetak studenata nastali u okviru predmeta „Primijenjena kostimografija". Voditelj modula Kostimografija je red. prof., Nina Režek-Wilson, a mentor predmeta "Primijenjena kostimografija " Danica Dedijer.

Više o studiju možete pročitati na:

Dio radova možete vidjeti na:

Izlagači: studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, polaznici diplomskog studija Modnog dizajna, modula Kostimografija:

4. godina
Ivana Jelušić
Mirela Noršić
Matea Pasarić
Iva Šimunović
Ana Trišler
Mario Miše
Marta Grbetić
Antonija Jakšić
Lana Pašalić
Melita Čoga
Ana Fučijaš
Neven Mihić
Adela Kliškić
Davor Prah / Luka Petrinjak (autori skulpture za Nagradu Modni ormar)
5. godina
Suzana Bešlić
Branka Atletić
Michaela Muzgonja
Iris Višnja
Zdenka Novosel
Mirna Marcelić
Ivana Filipović
Iva Pičić
Blanka Mesić
Tea Bašić
Ivona Augustinović
Lea Krpan

Maša Štrbac, voditeljica Galerije ULUPUH

galerija-ulupuh@zg.t-com.hr

Akademija-Art.net