Skip to content

Milijuni u Spačvi nisu ništa za milijarde u Trstu – vratite novac u Hrvatsku

Čelnica riječkog Pokreta otpora Slavica Šota, za smjenu Slavka Linića kaže kako je to samo prvo poluvrijeme utakmice u kojoj su dobili pobjedu, ali da to nije zadovoljstvo naroda te da sada očekuje potez državnog odvjetnika Dinka Cvitana da radi svoj posao i dokaže da nije Linićev čovjek

linic

„Zadovoljstvo ovog naroda bit će kad Linić bude odgovarao za svoja nedjela jer 27 milijuna štete u Spačvi je ništa u odnosu na račun u Trstu kroz koji su prošli milijarde hrvatskog novca”, tvrdi Šota koja je kako kaže, prva u Hrvatskoj prozvala Slavka Linića, bez obzira što je znala o kakvoj se opasnoj osobi radi.

Voljela bih kada bi mediji pitali Cvitana o toj temi s kojom je upoznat. I ne želi da se hrvatskoj javnosti baca prašina u oči s manjim slučajevima koji su također bitni. Šota smatra, da iako su svi slučajevi važni, najvažniji je račun u Trstu kojeg, prema njenim izjavama, svi pokušavaju staviti u drugi plan.

Pokret otpora je podnio prijavu, ali od Dinka Cvitana nisu dobili nikakav odgovor i stoga će taj odgovor potražiti u Trstu, na što imaju pravo.

„Već sutra ga preko odvjetnika službeno šaljemo, a do 15. ovog mjeseca bi trebali dobiti očitovanje od Talijana o izvješću o računu broj 5″, objasnila je Šota tvrdeći kako sada nemaju sumnji kako se radi o Linićevom računu.

Smatraju i kako je Cvitan Linićev čovjek, jer svojim nedjelovanjem ne ostavlja mjesta za drugačija mišljenja. Naglašava kako Glavni državni odvjetnik mora znati zakon Republike Hrvatske te da stoga mora privesti ili nju ili Linića. Prema njenim riječima, ako ona može nazvati Linića lopovom, reći da postoji njegov račun na kojem su godinama pristizale razne uplate i milijuni, Cvitan je dužan nekoga privesti – Šotu zbog klevete ili Linića zbog kriminala jer je očito kako netko od njih dvoje laže, smatra čelnica Pokreta otpora.

See also  283. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj

„Mi želimo da se taj račun objelodani i da kažu koliko je točno novca oprano preko tog računa i tražimo da Linić snosi odgovornost. Neka lopovi konačno vrate novac u hrvatsku kasu. Narodu je dosta smjena i suđenja. Moramo vratiti opljačkano, boriti se i maknuti one koji ne znaju i ne rade svoj posao”, objasnila je Šota.

Dodala je kako građani moraju skupiti hrabrost i djelovati, ističući kako je Linićeva smjena ohrabrila mnoge jer je danas dobila mnoštvo e-mailova i dokaza protiv Linića. Sad čekaju na potez Dinka Cvitana. (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Narod.hr)