Skip to content

Mauro Stipanov u Rijeci

Izložba renomiranog riječkog umjetnika Maura Stipanova otvara se u26. studenog u Malom salonu u Rijeci. Izložba obuhvaća ulja na platnu velikih dimenzija koja se mogu razgledati do 14. prosinca.
To je uski izbor iz mnoštva najnovijih slikarskih radova, nastalih tijekom 2009. godine, inspiriranih riječkim kulturno-povijesnim nasljeđem: arhitektonsko-skulpturalnim spomenicima unutar mikro urbanističke zone gradskog monumentalnog groblja Kozala. To područje kultnog riječkog prostora, nabijeno memorijama i multikulturalnošću gradske prošlosti, svojim je ozračjem i arhitektonskim oblicima privuklo pažnju slikara da ga preobrazi u upečatljive vizualne senzacije ekspresivnog kolorita.

„Stipanov u svom radu uvijek osmišljava pojedine tematske cjeline koje razvija i varira u mnogobrojnim inačicama i gradacijama u postupku slikarskog pristupa kakav je razradio u ciklusu ‘Capricci Architettonici’. U svom najnovijem ciklusu nastavlja s tom metodom i svoj opus referira na romantizam kraja 19. st. i na najbolju tradiciju njemačkih slikara mističnih i ekspresivnih pejzaža (Arnold Böcklin: Otok mrtvih, 1880.) koji su prepni snažnog metafizičkog i meditativnog ozračja."

Diana Glavočić, iz predgovora

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole