Skip to content

Luko Piplica u “Kući Bukovac”

Godine 2004., od kada je „Kuća Bukovac", rodna kuća slikara Vlaha Bukovca, ponovno otvorena za javnost, u njenom prizemlju uspostavljen je galerijski prostor za povremene izložbe. Pokrenut je poseban segment djelatnosti muzeja koji ugošćuje uglavnom umjetnike koji se bave suvremenim poimanjem likovnih umjetnosti.

Ovdje nije riječ o tipičnom primjeru galerije usmjerenoj isključivo prema  kritičkoj i teoretskoj valorizaciji suvremene umjetničke prakse u odnosu na nju samu već se, htjeli to umjetnici ili ne, stvara određena interakcija sa ozračjem koji emitira kuća i djelo velikog slikara.

U ovom programu, nazvanom ‘Decimale’, kroz dvadesetak izložbi, predstavili su se  umjetnici različitih generacija, izražavajući se kroz različite medije – od slikarstva i kiparstva preko fotografije, videa, instalacije…

Luko Piplica  je rođen1969. godine u Dubrovniku. Godine 1994. završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na nekoliko samostalnih izložbi (Dubrovnik, Marseille, Zagreb) te na više skupnih izložbi također u zemlji i inozemstvu (Split, Budimpešta, Zagreb, Dubrovnik…).

Info:
http://www.kuca-bukovac.hr/

Akademija-Art.net

Optimized by Optimole