Skip to content

Leopold muzej: Linda Waber

Bečki će Leopold muzej od 12. veljače do 24. svibnja 2010. godine predstaviti retrospektivu djela austrijske umjetnice Linde Waber (*1940) koja je nastala u povodu njezinog 70. rođendana.

Poetični naziv izložbe "Linde tješi Schuberta" ne potječe samo od uske povezanosti njezinog stvaralaštva s glazbom i književnošću, već se odnosi i na dvije bitne odlike same umjetnice, a to su druželjubivost i solidarnost.

Sample Image
Priroda

Izložba pruža pregled osebujnog umjetničkog stvaralaštva  Linde Weber: od drvoreza iz šezdesetih godina 20. stoljeća, preko radova u tušu, skica s putovanja po Africi, Karibima, Japanu, Kini, Tibetu i Parizu, sve do aktualnih tema "Priroda" i "Svijet".

Sample Image
Pariz

Waber je za svoju seriju crteža "Iz ateljea" posjetila mnogobrojne  umjetnike u njihovom radnom okruženju te je ono što karakterizira te osobe i njihov rad zadržala na papiru.

Samim tim je i broj njezinih prijatelja i poznanika iz umjetničkih krugova znatno porastao.
A upravo su ti ljudi zaduženi za bogat popratni literarno-glazbeno-filmski program izložbe koji će se održavati svakog četvrtka.

Sample Image
Atelje Marie Moser

Osim toga muzej će svojim posjetiteljima na sam rođendan umjetnice, 24. svibnja, ponuditi cjelodnevni  kulturno-umjetnički program.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.net