Kujundžić traži ostavku ministra Bauka i povlačenje odluke Ustavnog suda o broju potpisa

milan-kujundzic

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić zatražio je u petak u Šibeniku ostavku ministra uprave Arsena Bauka, a od Ustavnog suda da preispita odluku da je za pokretanje referenduma potrebno više od 404 tisuće prikupljenih potpisa građana

milan-kujundzic

Kako je ustvrdio Kujundžić, Ustavni sud ne može znati koliko je osoba s pravom glasa, u tom slučaju nije kompetentan, izabrao je jedan od mogućih brojeva koje mu je servirao ministar Bauk. Ako se sporna odluka ne preispita, rekao je Kujundžić, opet će se događati izborne prijevare, fantomski glasovi na temelju kojih su određene opcije pobjeđivale pojavit će se i na ovim izborima.

Kujundžić je također predložio da se uvede novi sustav evidentiranja birača, da se svatko tko pristupi glasovanju potpiše kako bi se mogli vještačiti potpisi ako se posumnja da su krivotvoreni.

Najavio je da će zatražiti uvid u registre birača i popise stanovnika, no izrazio je bojazan kako je vremena malo te kako neće moći sve podatke obraditi na vrijeme. Istaknuo je da se boji izborne prijevare te ocijenio kako se ona sprema, kao i kod svakih izbora, najvjerojatnije između 17 i 19 sati, kad je izlaznost birača najveća.

Kujundžić je danas u Šibeniku predstavio izborni program, ističući kako će, ako bude izabran, početi raditi odmah, umjesto da, kao neki drugi, čeka pet godina prije nego što ‘zasuče rukave’.

Njegov će prioritet, kako je rekao, biti realizacija plana ‘Nova Hrvatska’ za spas Domovine od gospodarskoga i socijalnog kraha, a ne podjela savjetničkih mjesta i ostalih sinekura.

Istaknuo je da je on neovisan, za razliku od Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović, koje su postavile stranke i one stoje iza njih. (Hina)