Skip to content

Korupciju na osječkom fakultetu priznalo i nagodilo se 18 osoba

ekonomski fakultet osijek

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda na današnjoj je sjednici obaviješteno da je u uredu USKOK-a 18 okrivljenika iz korupcijske afere na Ekonomskom fakultetu priznalo krivnju i sklopilo nagodbu. Zamjenik ravnatelja USKOK-a predao je sudu izjave za donošenje presude na temelju sporazuma.

Okrivljenici su se na sjednici Vijeća složili sa sadržajem izjava za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka. Vijeće je prihvaćajući izjave za sporazumno donošenje presude objavilo presude za 18 okrivljenika, navodi se na interentskoj stranici suda.

Presude će biti javno objavljene kada budu dostavljene strankama. Kako navode neki mediji, nagodili su se uglavnom okrivljeni studenti i posrednici. Optužno vijeće nastavit će sjednicu sutra.

Zbog sumnje da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te protuzakonitog posredovanja na tom fakultetu, USKOK je u lipnju podignuo optužnicu protiv 38 osoba. Optužnicom se okrivljene profesore i asistente osječkog Ekonomskog fakulteta teretilo da su 2010. i 2011. godine, u dogovoru s okrivljenim posrednicima, nekoliko puta okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene bez polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, za što su nekoliko puta primili novac i darove. (HRT, foto: osijek031.com)

See also  Natječaj: Jewelry design