Skip to content

Jovanović uzvratio Zviždaču i dalje čvrsto za partijske interese: Budimir neće biti ravnateljica

balenovic

Predsjednica Udruge “Zviždač” Vesna Balenović i obnašateljica dužnosti ravnatelja OŠ Siniše Glavaševića, Marija Budimir, za čije je ponovno imenovanje na tu dužnost ministar Željko Jovanović uskratio suglanost, zatražile su na konferenciji za novinare u Vukovaru od ministra da povuče uskratu te da se ispriča Mariji Budimir koja je, kako je ocijenjeno, žrtva Jovanovićeva političkog progona.

Balenović je optužila Jovanovića da u tzv. slučaju Budimir – Sabo pokušava zataškati kriminal i ušutkati zviždače, iako je, kako je rekla, svoju političku karijeru u početku gradio upravo na potpori zviždačima i zauzimanju za borbu protiv korupcije.

Marija Budimir našla se u središtu pozornosti javnosti ljetos, kada je javno progovorila o navodnoj ponudi vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe (SDP) da kao vijećnica HDZ-a u vukovarskome Gradskom vijeću napusti HDZ i prijeđe u SDP. Optužno vijeće Županijskoga suda u Osijeku prošlog je mjeseca zbog toga potvrdilo optužnicu DORH-a i USKOK-a protiv Sabe.

Prema riječima Vesne Balenović, u slučaju Marije Budimir sve je jasno jer na jednoj strani imamo moralnu i poštenu ravnateljicu, a na drugoj osobu kojoj je u Saboru skinut imunitet te protiv koje je potvrđena optužnica.

Tražim javnu ispriku od ministra Jovanovića za selektivnu primjenu zakona te da preispita svoju odluku kojom mi je uskratio mandat ravnateljice, poručila je Budimir.

Nije se dugo čekalo na reakciju ministra Jovanovića. Rekao je da dok je on ministar Budimir neće dobiti suglasnost i nema smisla da se javlja na novi natječaj. (Foto: Davor Višnjić/Pixsell, HRT)